ok, obejrzałam, cenowo Biblia w porządku, Ojcowie Kościoła trochę ten drogo, bo to wiele tomów będzie?
@Gregorius, Ojcowie Kościoła, to jest w trakcie tworzenia? Wiesz ile będzie tomów? Wrzuciłeś Ia, II i XI, a reszta jest, będzie, ma być? Jak to rozumieć?
Znalazłam wyszczególnienie różnic. Dziękuje za zwrócenie uwagi, ja jestem dopiero na początku drogi i niewiele jeszcze wiem. Czytanie Biblii ma być jednym z kroków by wiedzieć więcej.
Nie mam, ale słyszałam, że Biblia Poznańska ma dobre komentarze, ale do użytku zbiorowego, np spotkania kręgów biblijnych, lepiej mieć Tysiąclecia. Mi osobiście trudno się odnaleźć, jak mam inne tłumaczenie.
Też mamy. Komentarze ok, osobiście jednak wolę tysiąclatkę, bo to tłumaczenie miejscami jest inne. Oczywiście sens taki sam, ale przyzwyczaiłam się już do pewnych fraz. Za stara jestem na zmiany ale poza tym, bardzo dobre wydanie
Wyciagam temat, po potrzebuje porady. Mam Pismo sw takie jakie tutaj wlasnie polecacie, edycja sw Pawla, ale bardzo mnie irytuje tec cienki papier I to ze przebija druk z drugiej strony. Postanowilam w koncu przeczytac cale Pismo sw ale te cieniutkie, bibulkowe kartki sa meczace. Czy mozecie polecic inne wydanie. Z checia bym sie sama przeszla do ksiegarni, ale narazie pozostaje mi tylko kupno przez Internet a tam trudno sprawdzic jakosc wydania
@Leli a nie interesuje Cie wersja do słuchania? Ja od roku gdzies mam z „Biblia audio superprodukcja”. Jest na serio na wysokim poziomie zrobiona. Do tego appka (ładnie wyglada ale ma kilka denerwujących funkcji), czesto sobie słucham przy okazji np. gotowania, albo z dziecmi Ewangelie w aucie. Na serio polecam.
Ktos mi wspominal albo o app albo o audiobook now pamietam. Byc moze tez sie tym zainteresuje, chociaz ja chyba raczej z tych co wola papierowa wersje. Ale dziekuje za przypomnienie tez o wersji do sluchania
Komentarz
@Gregorius, Ojcowie Kościoła, to jest w trakcie tworzenia? Wiesz ile będzie tomów? Wrzuciłeś Ia, II i XI, a reszta jest, będzie, ma być? Jak to rozumieć?
Znalazłam wyszczególnienie różnic. Dziękuje za zwrócenie uwagi, ja jestem dopiero na początku drogi i niewiele jeszcze wiem. Czytanie Biblii ma być jednym z kroków by wiedzieć więcej.
http://prodoks.pl/produkt/zloty-lancuch
https://aros.pl/ksiazka/pismo-swiete-st-i-nt-format-a4-z-duza-czcionka