Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Szybka mączna porada-bardzo proszę!

Na jakiej mące bezglutenowej wyjdzie najlepiej szarlotka? :)

Komentarz

  • Na każdej. Ja bym pomieszała różne: kukurydziana+jaglana+gryczana+ziemniaczana.
  • @Katarzyna,każdej po równo?a zamiast proszku soda będzie ok?
  • Wprawdzie szarlotki bezglutenowej nie piekłam ale do chleba dodaję kleik z siemienia lnianego który świetnie zastępuje gluten. Ciasto wysoko wyrasta i nie opada w czasie pieczenia.
  • Zwykle używam sody zamiast proszku i jest OK.
    Do szarlotki wcale spulchniacza nie daję, bo ona nie musi wyrastać, ale jak masz w przepisie proszek do pieczenia, to można coś dać. Ten patent z siemieniem może być OK, choć sama nie próbowałam.
  • Robię na krupczatce względnie dodaję trochę ziemniaczanej.
    Ale nie wiem czy tak wolno bo te mąki są nie koszer. A wolno pewnie tylko z kukurydzianej i jaglanej :P
  • Bezglutenowa krupczatka? Gdzie kupujesz?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.