Proszę o Wasze sprawdzone sposoby na lejący katar, zapalenie spojówek i drapiące gardło. Zwykłe tabletki na alergię i wapń już sobie nie radzą... Teraz używam Polcrom i Allerga - ale działanie słabe
Bez typowych tabletek albo kropli cienko to widzę. U mnie pomagaly flixonase -kortykosteryd. Na receptę, ale może są teraz jakieś nowszej generacji. Doraźnie np.tabletki typu cirrus, sudafed. Albo zwykle krople na katar "przeziębieniowy". Tylko ja muszę jednocześnie jakieś coś nawilżające na śluzówki. U mnie wszystkie wysuszaja śluzówki, poza flixonase. Spróbuj może cos z apteki bez recepty, allegra amertil itp. Allegra ma inną substancję czynną niz amertil, kiedyś to był Telfast 200. Oczy przemywac ciepłym naparem herbaty edit:doczytałam, że allegra słabo. To chyba jednak trza lekarza odwiedzić. Trochę ulgi przynosi płukanie nosa solą morską
Komentarz
U mnie pomagaly flixonase -kortykosteryd. Na receptę, ale może są teraz jakieś nowszej generacji. Doraźnie np.tabletki typu cirrus, sudafed. Albo zwykle krople na katar "przeziębieniowy". Tylko ja muszę jednocześnie jakieś coś nawilżające na śluzówki. U mnie wszystkie wysuszaja śluzówki, poza flixonase.
Spróbuj może cos z apteki bez recepty, allegra amertil itp. Allegra ma inną substancję czynną niz amertil, kiedyś to był Telfast 200. Oczy przemywac ciepłym naparem herbaty
edit:doczytałam, że allegra słabo. To chyba jednak trza lekarza odwiedzić. Trochę ulgi przynosi płukanie nosa solą morską