Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!
Komentarz
Pomysłem nie poratuję, bo ją na surowo, jak królik.
Można jeszcze obwinąć plasterkiem parmeńskiej szynki.
I na surowo oczywiście, w każdej postaci.
Ugotować cykorie. Dwie możliwości:
1) Przekroić wzdłuż i podsmażyć na maśle. (Nie dla odchudzających się ) Mmmmm...
ED: Koniecznie na MAŚLE: daje smaczek orzechowy.
2) Zawijać w plasterek szynki. Posypać Emmentalem. Do piekarnika aż ser pozłoci się. Gotowe.
Na surowo z serem zółtym (gruyere, emmental) pokrojonym w kostce. Dodać jabłka, orzechy włoskie. sól, pieprz, olej. Gotowe!
Do tego ida daktyle i sos jogurtowo-majonezowy z curry.
Tylko trzeba cykorie wczesniej w wodzie z kwaskiem cytr.