Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Pierś z kaczki

Właśnie rozmrażam. I co dalej?

Komentarz

  • Smażyć przed podaniem czy jak zrobię dziś wieczorem na jutro to będzie git?
    Wino czerwone?
  • Nie , to ma być jutrzejszy obiad. I się zastanawiam, jak to z czasem najlepiej zorganizować, żeby mi nie pomarli z glodu.
  • Moim zdaniem kaczka jest lepsza następnego dnia. A następnego jeszcze lepsza i tak, aż się skończy. ;) Zwierzak bardzo zyskuje po dodaniu jako dodatek czegoś kwaśno-słodkiego. Dobra jest żurawina albo przesmażone jabłka czy pigwa.
  • Akurat mam żurawinę. to zrobię jedno i drugie.
  • w pomaranczach dobra jest kaczuszka.
  • Kaczka życia, bez dwóch zdań!
  • Może być bez piekarnika - tylko krótko smażona z patelni. Jest wtedy różowa na granicy krwistości, podać można pokroiwszy w poprzeczne plasterki.
    Jak kto lubi surowe mięsko... >:D<
  • Kaczkę smazy się od zimnej patelni :)
  • Robię piersi kaczki tak jak @Jukaa tylko po zdjęciu z patelni kładę na folię aluminiową, zawijam i pozostawiam na 10-15 minut żeby mięśnie się rozprężyły.... wtedy po upieczeniu nie będzie sztywna... twarda. Dobrze jest upiec przez 25-30 minut a potem wyłączyć piekarnik i pozostawić w zamkniętym piekarniku na kolejne 30 minut... jest wtedy naprawdę dobra. Można podsmażyć kaczkę jednego dnia i pozostawić do dnia następnego.... przed podaniem do piekarnika.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.