Wczoraj zniknął nagle a niespodziewanie mój portfel z wypłatą i wszystkimi dokumentami
Przeszukaliśmy z mężem w domu i pracy nawet najbardziej niespodziewane miejsca, gdzie mógłby wypaść albo być przeze mnie wyciągnięty. Nie byłam z nim w sklepie ani w innym miejscu, tylko w domu i rzeczonej już pracy. Proszę o modlitwę w intencji znalezienia go albo - jeśli ktoś go zabrał - odesłania lub podrzucenia tych dokumentów, bo procedury załatwiania wszystkiego na nowo zajmą strasznie dużo czasu. Kartę i dowód już unieważniłam w banku, ale resztę to po urzędach (nowy dowód, dowód rejestracyjny, prawo jazdy). Z góry dziękuję
Komentarz
w temacie zgub przypomniałam mi się moja historia z ostatnich dni, zrobiłam zakupy, przychodzi do płacenia nie mam karty w portfelu, gotówki by mi nie starczyło, przeszukałam swoją torebkę w której jest wszystko, dzwonię do męża czy wyjmował moją kartę, on że nie, więc od początku przeszukuję torbę w której jest wszystko, kolejka się niecierpliwi, ja nie dawałam za wygraną bo nie chciało mi się robić od początku tych zakupów i głośno myślę - kiedy ostatnio nią płaciłam i gdzie.... i nagle podeszła do mi inna ekspedientka i mówi, czy Pani wczoraj nie robiła u nas zakupów, mówię że robiłam, a ona, że została na kasie czerwona karta, ja na to, że to moja. Dobrze, że robiłam tego dnia zakupy w tym sklepie i ta ekspedientka zauważyła zamieszanie bo robię zakupy w różnych sklepach i w życiu bym się nie domyśliła, że tam ją zostawiłam. Karta miała opcję zbliżeniową więc ktoś mógł sobie trochę zakupów narobić, wszystkie środki były na koncie - pocieszające jest to, że są uczciwi ludzie.
mam nadzieję, że Twoja zguba też się znajdzie.