Witam was,
Poszukujemy intensywnie samochodu dla naszej rodzinki. Warunkiem jest to żeby samochód był 6-7 os. i żeby dało się zmieścić 3 duże foteliki w drugim rzędzie siedzeń. Na zdjęciach samochodów słabo można określić to czy takie foteliki się zmieszczą, a nie mamy możliwości jeździć z nimi na oględziny. I bez sensu jest jechać kawał drogi oglądać samochód a potem okaże się że nie da rady zamontować 3 fotelików.
Proszę was o pomoc. Powiedzcie w jakich samochodach mieszczą się takie foteliki do 36kg?
Interesuje nas np. Mazda5 , Volkswagen Touran, Toyota Corolla Verso, lub wieksze typu VW Sharan, Seat Alhambra itp
Komentarz
może coś też doradzą
Foteliki mamy 45cm szef.
@Patia, tak wiem ze był taki watek ale nie umiem go znaleźć i też chodzi mi precyzyjnie o drugi rząd siedzeń a nie ogólnie jak upchac dzieci w samochód w dowolnej konfiguracji.
@ramatha Byłoby super jakby Ci się udało sprawdzić. Myślę ze to tego czasu jescze nie kupimy. Dzięki z góry.
bo auto 6 osobowe, z 6 sześcioma pełnowymiarowymi fotelami
jak to włoskie auto ma swoje mankamenty ale jeździmy nią od 11 lat
@kerima i macie takie foteliki duże w 2 rzędzie siedzeń?
@Agax4 Podobny układ ma Honda FRV. Podoba nam si ta honda, ale podobno duży problem z rdza, trudno dostępne części i obawiamy się o wygodę kierowcy z dwójka pasażerów z boku. Czy w Multipla wygodnie tak sie jeździ?
kierowcy jest wygodnie, chyba, że siedzi koło niego jakiś dryblas jak mój synek (178 cm)
długo na tym miejscu woziłam najmłodsze dziecię tyłem do kierunku jazdy (z wyłączoną poduszką pasażera)
najmniej miejsca na nogi ma pasażer pośrodku z tyłu
ale nie jest źle - teraz mam już duże dzieci (najmłodsza ma 11, najstarsza 17) i spokojnie można się tym autem zabrać na 2 tygodnie nad morze z bagażami (nawet bez dachowego bagażnika) z kompletem pasażerów
nie jest to kanapowiec w stylu chryslera, ale to już jest kwestia gustu, co kto lubi
Dodam jeszcze, że ostatnio mierzyliśmy foteliki dla najstarszej córki (3lata) i pan w sklepie mega zachwalał jeden fotelik z najnowszymi bocznymi jakimiś amortyzatorami. (dokładnie nie powiem o co chodzi, ale w testach na boczne uderzenia wymiata)
Przymierzyliśmy do samochodu i się okazało, że jest tak ogromny i te boczne amortyzatory tak odstają w bok, że na trzeci fotelik nawet nie ma szans...
Także fotelik fotelikowi nie równy i my z zakupu zrezygnowaliśmy. Z nieba spadł nam używany od znajomych.