Doczytałam do 8mego. Nie, nie i jeszcza raz nie! Szanujemy symbole narodowe i wieszamy flagi w czasie świąt nie dlatego że czcimy kraj jako państwo. Czcimy kraj jako dom, nasze miejsce na ziemi, okupione krwią pokoleń, miejsce z którym się utożsamiamy. Dlatego multi-kulti jest takie beznadziejne, bo każe łamać zasadę przynależności, która wynika z naszej ludzkiej natury i jest normalnym elementem życia i poczucia bezpieczeństwa. Resztę zostawię pozostałym bo inaczej wyjdzie mi post na dwie strony.
Albo to: nie żyj na kredyt, a potem bierz pożyczkę tam a tam.
A 49 to masakra: Wspieraj dysydentów. Każdego dnia rząd aresztuje ludzi mających niewielu obrońców: narkomanów, dilerów, prostytutki i inne osoby marginalizowane przez społeczeństwo. Zwróć uwagę jednak, że ich wolność jest także ważna dla twojej wolności.
Wolność dilerów jest ważna dla mojej wolności??? A, żebym mojeb dzieci miały dostęp... M a s a k r a
Owszem, niespójne. Na fejsie skomentowałam tak: Mam wrażenie, że niektóre punkty są sprzeczne ze sobą, ale może to tylko dlatego, że pisał to jakiś idiota, a i ja nie jestem wybitna )
Ale w sumie można MIEĆ broń i powiesić na ścianie w charakterze ozdoby "Kup naboje" brzmi jeszcze ciekawiej )
W pewnym sensie jestem anarchistką, ale... nie taką, na pewno.
Komentarz
Nie, nie i jeszcza raz nie!
Szanujemy symbole narodowe i wieszamy flagi w czasie świąt nie dlatego że czcimy kraj jako państwo. Czcimy kraj jako dom, nasze miejsce na ziemi, okupione krwią pokoleń, miejsce z którym się utożsamiamy.
Dlatego multi-kulti jest takie beznadziejne, bo każe łamać zasadę przynależności, która wynika z naszej ludzkiej natury i jest normalnym elementem życia i poczucia bezpieczeństwa.
Resztę zostawię pozostałym bo inaczej wyjdzie mi post na dwie strony.
Na marginesie - to jest niespójne. Gość pisze: "Kup broń." a obok: "Wychowuj dzieci pokojowo."
A 49 to masakra:
Wspieraj dysydentów. Każdego dnia rząd aresztuje ludzi mających niewielu obrońców: narkomanów, dilerów, prostytutki i inne osoby marginalizowane przez społeczeństwo. Zwróć uwagę jednak, że ich wolność jest także ważna dla twojej wolności.
Wolność dilerów jest ważna dla mojej wolności??? A, żebym mojeb dzieci miały dostęp... M a s a k r a
Ale w sumie można MIEĆ broń i powiesić na ścianie w charakterze ozdoby "Kup naboje" brzmi jeszcze ciekawiej )
W pewnym sensie jestem anarchistką, ale... nie taką, na pewno.