...już kiedyś chyba był tu taki wątek ale nie umiem znaleźć???? w końcu mamy zamiar kupić zmywarkę ...wybór duży...może ktoś podpowie....tak z doświadczenia co by nie przepłacić a żeby pancerna była
Ja mam whipool i czasem nie domowa. Ciagle sie zastanawiam, co robię nie tak. Pomaga zmiana tabletek (ogólnie zmiana, nie ze na konkretne), a po kilku razach znów to samo.
My mamy Electroluxa od 5 lat i nie narzekam. Muszą być tylko spełnione trzy warunki: Musi być sól Musi być czyste sitko od czasu do czasu trzeba puścic pusta Używam tabletek i soli z lidla
Też bosch polecam, najlepiej prosty bez dziesiątek programów, bo i tak używa się dwóch. I jak Aga85 pisze czysty filtr i czasem puszczona pusta zmywarka ze środkiem czyszczącym. Bez tego po jakimś czasie nie domywa chyba każda nawet najlepsza zmywarka
oo to sama chyba wypróbuje... Dzięki Jadwiga!! Mój dermatolog mówi, żeby zmywać tylko w rękawiczkach, ogólnie jak najmniej moczyć.. no ale się nie da... u mnie różne maści nie dają rady, ciagle robi się to samo.
Dziękuję, w bawełnianych rękawiczkach śpię czasem,ale wszystkie kremy działają tylko na powierzchni. Ta skóra nadal jest sucha i szorstka do tego stopnia, że czasem nie mogę rozprostować dłoni. Spróbuję tę parafinę.
siemens od 7 lat nie czuję potrzeby puszczania pustej a koszyk zgrubny czyszczę raz na 2 lata filtr dokładny czyściłam raz same tabletki z lidla głównie soli nie daję bo mamy centralny zmiękczacz na całą wodę w domu (czyli te tabletki co pisała aghi tyle że wsypuję gdzie indziej)
Mam boscha i jest ok. Ale mam jakieś pół roku dopiero. Ja zwracałam uwagę, żeby była cicha. Zmywarka (tez bosch) mojego brata mogłaby umarłego obudzić. Ważne zwłaszcza jak się mieszka w bloku. Właczam przed pójsciem spać, tj ok północy i praktycznie jej nie slychać.
@Felicyta ja nie polecam stosowania parafiny na dłuższą metę - ona jakby obkleja skórę, nie nawilża wewnątrz - doraźnie pomoże, ale nie wpłynie np. na poprawienie stanu skóry w dłuższej perspektywie. Polecany też tutaj mocznik jest moim zdaniem skuteczniejszy - z takich aptecznych, gotowych kremów polecam pilarix. Ale najbardziej polecam wizytę u dermatologa lub alergologa i poproszenie o receptę na krem/maść z mocznikiem. Wtedy taki wielki słoik kosztuje o wiele mniej, niż ta sama pojemność drogeryjnego/aptecznego kremu, na dodatek stężenie mocznika będzie większe.
Dodatkowo - chociaż niektórzy uważają, że to bzdura i fanaberia, ale mi swego czasu bardzo pomogło - polecam wodę termalną, taką do twarzy w sprayu z apteki. Ja psikałam skórę, czekałam chwilkę aż się wchłonie i wycierałam wacikiem. Nie wiem czy to nawilża, ale na pewno łagodzi zaczerwienienia, podrażnienia itp. I dopiero na taką skórę dawałam krem
Komentarz
U nas sprzed chodzi ze 4 razy dziennie. 60-tka.
Ale poszukam tych tabletek
Skąd one?
Musi być sól
Musi być czyste sitko
od czasu do czasu trzeba puścic pusta
Używam tabletek i soli z lidla
u mnie różne maści nie dają rady, ciagle robi się to samo.
nie czuję potrzeby puszczania pustej a koszyk zgrubny czyszczę raz na 2 lata
filtr dokładny czyściłam raz
same tabletki z lidla głównie
soli nie daję bo mamy centralny zmiękczacz na całą wodę w domu (czyli te tabletki co pisała aghi tyle że wsypuję gdzie indziej)
szuflada na sztućce jest cudownym wynalazkiem
ps. nie polecam whirlpoola (miałam 7. lat i wystarczy - nie domywał porządnie od nowości)
Ale najbardziej polecam wizytę u dermatologa lub alergologa i poproszenie o receptę na krem/maść z mocznikiem. Wtedy taki wielki słoik kosztuje o wiele mniej, niż ta sama pojemność drogeryjnego/aptecznego kremu, na dodatek stężenie mocznika będzie większe.
Dodatkowo - chociaż niektórzy uważają, że to bzdura i fanaberia, ale mi swego czasu bardzo pomogło - polecam wodę termalną, taką do twarzy w sprayu z apteki. Ja psikałam skórę, czekałam chwilkę aż się wchłonie i wycierałam wacikiem. Nie wiem czy to nawilża, ale na pewno łagodzi zaczerwienienia, podrażnienia itp. I dopiero na taką skórę dawałam krem