Moja 10latka Lubi malwać, rysowac i wszystkie aktywności plastyczne więc wszystkie farby, ołówki, kredki wszelkiego typu, oraz cekinki, kolorowe sznureczki, dziurkacze wzorkowe, itp Ksiazki sa ryzykowne bo w tym wieku na różnych poziomach rozczytania są dzieci. Poszłabym w klasykę typu Ania z zielonego wzgórza czy tajemniczy ogród. Albo jakaś fajna torebka taka juz bardziej dorosła. Albo gra planszówka. ..
U nas przebojem był zestaw pasmanteryjny - nici, igły, szpilki z poduszeczką, centymetr, itp. Może coś z ubrań, fajna piżama, szlafrok. Z książkami to tak, jak mówiła maliwiju, trzeba dopasować do poziomu dziecka, chyba że klasyka
Hitem u mojej 10 latki w szkole są malowanki Johanny Basford. Ponadto zeszyciki, ładne długopisy, cienkopisy. Moja córka jest pożeraczem książek, więc też nie każdy tytuł ją interesuje. Ma swoich ulubionych autorów- Kościuszko, Lewis, Maleszka.
Dodam również, że gry są też ciekawe: Dixit i Activity junior (spełnione marzenia urodzinowe mojej córki)
A co lubi? moze np zestaw kolorowych filcow do szycia (tylko troszkę grubszych, bo te najcieńsze bywają bardzo twarde i nawet dorosłemu trudno wbić igłę) ? Lego friends? Torebeczkę dziewczęcą? dixit jest fajny (ale musi w niego grać kilka osób, fajnie jest od min. 4 osób, więc pytanie, czy pozostali w rodzinie też lubią grać), dobble super albo z logicznych łamigłówek smart games - u nas hity od kilku lat, od 5latka do rodziców - bardzo polecam!
Komentarz
Lubi malwać, rysowac i wszystkie aktywności plastyczne więc wszystkie farby, ołówki, kredki wszelkiego typu, oraz cekinki, kolorowe sznureczki, dziurkacze wzorkowe, itp
Ksiazki sa ryzykowne bo w tym wieku na różnych poziomach rozczytania są dzieci. Poszłabym w klasykę typu Ania z zielonego wzgórza czy tajemniczy ogród.
Albo jakaś fajna torebka taka juz bardziej dorosła.
Albo gra planszówka. ..
Może coś z ubrań, fajna piżama, szlafrok.
Z książkami to tak, jak mówiła maliwiju, trzeba dopasować do poziomu dziecka, chyba że klasyka
Moja córka jest pożeraczem książek, więc też nie każdy tytuł ją interesuje. Ma swoich ulubionych autorów- Kościuszko, Lewis, Maleszka.
Dodam również, że gry są też ciekawe: Dixit i Activity junior (spełnione marzenia urodzinowe mojej córki)
moze np zestaw kolorowych filcow do szycia (tylko troszkę grubszych, bo te najcieńsze bywają bardzo twarde i nawet dorosłemu trudno wbić igłę) ?
Lego friends?
Torebeczkę dziewczęcą?
dixit jest fajny (ale musi w niego grać kilka osób, fajnie jest od min. 4 osób, więc pytanie, czy pozostali w rodzinie też lubią grać), dobble super
albo z logicznych łamigłówek smart games - u nas hity od kilku lat, od 5latka do rodziców - bardzo polecam!
smart games taż przyjęły się u nas bardzo dobrze
Miałam probley, bo to DWIE 10-latki , a dodatkowo musze wykombinować prezenty od 4 rodzin..
Co daje zawrotną ilość pomysłów
Ale już maam (dzięŻi Wam)
Ta gra, to "Znaj znak" - pisze, bo trochę poszukałam, zanim doszłam o co chodzi