Szukam taniej, przyzwoitej maszynki do mielenia miesa. Głównie w celu mielenia twarogow na sernik i maku na makowiec. Nie wykluczam ze czasem jakies mięsko zmiele. No i żeby byla latwa do mycia. Możecie cos polecić?
Szczerze, to sama zmieniłam Zelmera na Kenwooda, ale to dlatego, że Kenwood to nie tylko maszynka do mięsa, ale też dużo innych urządzeń obsługiwanych przez jeden bardzo mocny silnik. Swojego nieco wysłużonego Zelmera oddałam koleżance, która go używa znaczny już czas i jest z niego zadowolona. Do tego samego silnika można dokupić bębnową tarkę do warzyw/sztkownicę oraz młynek do ziaren. Cenowo - bardzo korzystnie. Kenwood nieporównywalnie droższy.
He he...problem w tym, ze chocbym chciala nie moge polecic niczego innego. Bo nie mam porownania. Bo zelnera mam od zawsze Moze są lepsze maszynki? Nie mialam okazji sprawdzić.
nie bende orginalna 1 maszynka zelmer z przystawkami ktorych nie uzywam 2 mikser i blender zelmer mikser to juz drugi pierwszy poszdl do ludzi 3 odkurzacz zelmer
Komentarz
Tylko trzeba mieć prawdziwą makutrę, z rowkowanym wnętrzem. O taki zestaw:
Mam i ja!
Moze są lepsze maszynki?
Nie mialam okazji sprawdzić.
a już miałam skompletowane do niego prawie wszystkie przystawki...
to chyba nie silnik - nie mogłam wyłączyć (bo przycisk nie reagował) i wcisnęłam włącznik do środka obudowy - i teraz nie działa
muszę się pouśmiechać do znajomego, który już raz naprawiał Zelmelka (wtedy wymieniał takiś przepalony termistor za 7 zł)
http://www.netto.pl/gazetka.html?id=475#/page/11
Zważywszy, że z szatkownicą to dobra cena