bełem wczoraj u, tego, no brołkera, z kilkunastu ofert najtańsze miałem PZU - 644 zł, a w zeszłym roku płaciłem w Proamie 450zł, wznowienie przysłali na ponad 900 zł.
@Pioszo54 zdaje się, że pojawiły się uczciwe wypłaty ubezpieczeń (więcej niż dotąd) i w tej sytuacji wojna cenowa oslabla. Nie podejrzewam zmowy. 100% w tej samej firmie to ew. jakaś zmiana algorytmu lub coś po Twojej stronie, bo wzrosty generalnie nie są tak duże.
Nie wiem jak ubezpieczenia (mam nadzieję, że u nas nie będzie tak źle, bo to niedługo przed nami), ale ciągle zauważam, że wiele rzeczy drożeje niestety, zwłaszcza tam, gdzie ceny są w jakiś sposób uzależnione od cen euro czy dolara.
A tak pomysł zwłaszcza że skuter bez przeglądu i do remontu @Bea to na pewno nigdzie nim mi nie wpakuje się I będzie przechodni ten skuter czyli z brata na siostrę itd
Dopisywanie do samochodu przestało się opłacać od momentu od kiedy tacy współwłaściciele robią zwyżki. Na przyczepie tez mam zwyżkę, ale z racji niskiego OC, niską.
Komentarz
a w zeszłym roku płaciłem w Proamie 450zł, wznowienie przysłali na ponad 900 zł.
bełem wczoraj u, tego, no brołkera, z kilkunastu ofert najtańsze miałem PZU
to jakaś nowość?
od zawsze mam starsze samochody
zniżka na kdr, ktoś korzystał???
Ja dodałemdo dzieci do przyczepki, lecą im lata, będzie w sam raz jak zrobią prawo jazdy i kupią auto.
Składki OC podrożały ze względu na wyrok sądu, który nakazał towarzystwom płacić za auto zastępcze.
I będzie przechodni ten skuter czyli z brata na siostrę itd