Chciałam wymienić się doświadczeniami co do poszukiwań fajnych modnych damskich butów w dużych rozmiarach.
Kiedyś trzeba było pojechać do Niemiec. Mieszkałam niedaleko, ale to była taka różnica cenowa, no i modele dla starszych pań Niemek.
Potem, gdzieś z kilkanaście lat temu pojawił się Deichman...Cudownie, koniec chodzenia w męskich butach i adidasach;D A teraz to już nie ma z tym problemu. Ale nadal trzeba przymierzyć kilkanaście par, bo większość ma zwężające czubki, są za niskie w palcach, no i to odsyłanie butów zamówionych przez internet....
U mnie sprawdzają się baleriny zamawiane przez allegro na wymiar, można dostosować szerokość indywidualnie, każdy do swoich własnych haluksów i kosztują w okolicach stówy plus wysyłka. Bardzo miękka skórka naturalna. Do spódnicy ekstra.
Kozaki z Lasockiego skórzane duże i wygodne, 41 wypada już przyzwoicie duży.
Deichman, seria skórzana JanetD, trafiają się rzadko ale porządne. Dwa razy trafiłam , długo miałam.
Medicus z Deichmana, wzory dla starszych pań ale czasem coś się trafi.
Mam na oku taki sklep
http://www.bialebuty.com.pl/pl/p/Maly-nr-41Wiosenna-Promocja-butow-gotowych-F-9615-skora-naturalna-czarna-rozmiar-41-buty-wypadaja-mniejsze/5637 czy ktoś tu był wcześniej? Chciałam zamówić pierwsze szpilki w moim życiu na niskim obcasiku ze względu na haluks. Na razie w lipcu mają urlop, ale kiedyś jeszcze ich pomęczę.