ciasto typu chlebek bananowy, przepuści przez maszynkę do mielenia z mrożonymi owocami - będą "lody" kiedyś Savia podawała też przepis na batoniki z wykorzystaniem bananów, więcej pomysłów nie mam, nie lubię bananów
Chlebek bananowy doskonale się mrozi. W razie nagłego najazdu gości jak znalazł. Jest fajny przepis na moje wypieki.
Zmiksowac z rozgotowana kasza jaglana - powstanie pyszny budyn.
Dodać do placków z jabłkami (pół na pół), takich na kefirze.
A jak już wszystko to zrobicie a bananów jeszcze zostanie (niemożliwe! ) to dokupić trochę brzoskwiń albo moreli i przesmażyć wszystko razem na dżem. Bez dodatku cukru. Kolor mało ma zachęcający, ale smak! Niebo w gębie
Też myślałam, że nie ma takiej ilości bananów, których nie bylibyśmy w stanie zjeść, ale okazało się, że jest Dostaliśmy w zeszłym roku skrzynkę bananów. Taką sklepową, w której banany leżą w dwóch warstwach. Na pewno powyżej 10 kg. I nie dało się. No, po czterech dniach nie wchodziły... Z tego, co zostało zrobiłam właśnie dżem.
@Quintana ja dodaję jeszcze do tego szklankę nasion słonecznika i łyżkę oleju kokosowego. Te ciastka są też dobre bez bananów, płatki zalewam wrzątkiem w miseczce , jak namokną wszystko mieszam. Pychota.
Ja się nauczyłam w Carlsbergu robić z bananów mleko bananowe. Miksuje się banany z mlekiem i już - nawet nie trzeba nic dodawać, z lodówki smakuje super.
Komentarz
przepuści przez maszynkę do mielenia z mrożonymi owocami - będą "lody"
kiedyś Savia podawała też przepis na batoniki z wykorzystaniem bananów, więcej pomysłów nie mam, nie lubię bananów
Pokroić, zamrozić i zmiksować.
wkroić w plasterki do ciasta naleśnikowego, sporo - pyszne naleśniki wychodzą (tylko trzeba je smażyć ciut grubsze, nie jak pergamin)
dorzucić jakieś kiwi, maliny czy coś, zmiksować i koktajl
Też myślałam, że nie ma takiej ilości bananów, których nie bylibyśmy w stanie zjeść, ale okazało się, że jest
Dostaliśmy w zeszłym roku skrzynkę bananów. Taką sklepową, w której banany leżą w dwóch warstwach. Na pewno powyżej 10 kg. I nie dało się. No, po czterech dniach nie wchodziły...
Z tego, co zostało zrobiłam właśnie dżem.
http://ervegan.com/2015/09/weganskie-orzechowe-lody-z-solonym-karmelem-z-daktyli/
są meega.
(robię w pojemniczkach z Ikea)
5 bananów rozgnieść widelcem , dodać namoczone wcześniej płatki owsiane ( 2 szklanki ) , żurawinę , dodać trochę miodu jak ktoś lubi słodkie . Wymieszać i na papier nakładać łyżką . Piec 20 minut w 180 stopniach . Zdrowe i dobre
zmiksować kosti lodu (wodnego) mleko, banany