Macie jakieś dobre przepisy? Z czym to się je? Coś na ciepło można z tym zrobić? Myślałam, że w internecie znajdę jakiś ciekawy przepis z tą kapustą na obiad, a tu jakieś sałatki i tajskie zupy
Nigdy nie probowalam, ale pewnie moze byc i w proszku. Dobrze ta zupe posypac tez swieza kolendra, fajnie podkreca smak. No i wlasnie caly urok tej zupy polega na tym, ze nie jest kompletnie rozgotowana, tylko cos tam w niej chrupie.
Rosół wyszedł absolutnie obłędny! smak będzie mi się śnił po nocach. A kapustę z czosnkiem i cebulą wyjadał nawet mój niejadek! chyba się bardzo polubimy z tą kapustą
Komentarz
Tajski rosol nie jest zly, wlasnie wczoraj byl u nas na obiad.
1. Gotujesz zwykly rosol z dodatkiem imbiru, czosnku i chili (jak masz, to daj swiezy np. trawe cytrynowa, albo liscie limonki), sosu sojowego.
2. Obierasz kure, siekasz marchewki, reszte wywalasz.
3. Osobno, albo w rosole gotujesz marakon ryzowy.
4. Do goracego rosolu wrzucasz posiekane pak choi, ale juz nie gotujesz (!!!)
5. Wszystko razem podajesz w miseczkach.
Jesli masz chinczyka w poblizu, to warto pod koniec, do ugotowanego rosolu dodac past Tom Kha. Wczoraj akurat juz nie mialam i tez bylo ok.
Czyli tę kapustę się tak prawie na surowo je?
W sumie brzmi bardzo smacznie! Dzięki!
Nigdy nie probowalam, ale pewnie moze byc i w proszku. Dobrze ta zupe posypac tez swieza kolendra, fajnie podkreca smak. No i wlasnie caly urok tej zupy polega na tym, ze nie jest kompletnie rozgotowana, tylko cos tam w niej chrupie.
jest w Auchan, w kauflandzie
A kapustę z czosnkiem i cebulą wyjadał nawet mój niejadek! chyba się bardzo polubimy z tą kapustą