Na co warto pójść z dziećmi do kina (dodam, że z okazji 1.06)? Pewnie szykują nam się dwa seanse - młodszokobieconastolatkowy (14 i ewentualnie 12 lat) i dziecięcy (9 lat, 6 i ewentualnie 12). Maluchy prą na Smurfy. Warto? A co ze starszą/starszymi?
Auta 3 bardzo spoko! Duzo lepsze od 2 czesci, glowny bohater znow sie rozwija, przechodzi przemiane pozytywna. Tylko nabijamy sie, ze fministki nawet tam maczaly palce- druga glowna postac to auto-kobieta;) nasi byli zachwyceni, najbardziej moj P.:D
Osobiście uważam, że bajka pt. Auta byłaby znośna gdyby nie dialogi w stylu: "upadłeś na maskę" lub powtarzane chyba z 5 razy "dałeś ciała" w 3 części. Dla mnie etap bajek w kinie zakończył się na królu lwie
Nie wiem jak ksiazka, ale w filmie jest sporo herezji. Jest tam np taka scena ze filmowy "Jezus" mowi cos w rodzaju "Religia? Nie chce niewolnikow", w kontekscie nawracania ludzi. Pachnie to podejsciem ze nie wazne w co wierzysz, wazne ze jestes dobrym czlowiekiem a Bog jakbys go nie nazywal, jest jeden" A takie podejscie sie wielu nie podoba.
Komentarz
Chłopiec jeszcze w wieku prefilmowym.
Ciekawa jestem opinii.
Przez ksiazke nie przebrnelam, pomimo chyba trzech podejsc, choc wielu ludzi mi ją zachwalało.
Swoją drogą piękny był film (bogactwo koloru było wyśmienite). Aktor do głównej roli -kiepski (albo szepcze albo się drze )
8/10
Jeśli chodzi o 'trudne' momenty to film jest lżejszy i nie obciąża aż tak mocno...
Ale ja wzrokowiec. ....
Film chetnie zobaczę.
Chyba musze wrócic do książki i zawartych w niej dialogów.