Tarty - świetnie smakują na zimno, albo można upiec wcześniej i chwilę przed podaniem do nagrzanego piekarnika włożyć. Ja robiłam na tych dużych blachach z piekarnika i odgrzewalam jednocześnie np. trzy w piekarniku.
Jak jest goraco to mieso tak nie wchodzi Poprzestalabym na tradycyjnych kielbaskach z ogniska/grilla, do wyboru karkowka lub piers z kurczaka w ziolach. Z grillowanych spraw: oscypki na cieplo, cukinia itp. Z przekasek- szaszlyki, takze w wersji owocowej. I na koniec cos, co doradzilaby mi moja mama: gar bigosu. Wygoda jak nie wiem, be sobie nagotujesz wczesniej a bigos lubi byc podgrzewany po kilka razy i nic sie mu nie dzieje. Dajesz chochla w talerze, kroma do tego i czesc, nie trzeba sie pikolić a jest przepychota!
i sałatka z pomidorów taka jak do bruscetyy drobno pokrojone pomidory z bazylią, oliwą i czosnkiem jak do tego będzie zgrilowana bagietka to już nic wiecej nie trzeba
Ja polecam bardzo smaczna i bardzo łatwa sałatkę żółtą- ser żółty pokrojony w kostkę, kukurydza, ananas i sos śmietana, majonez, czosnek, sól, pieprz. Bardzo sycaca
w tortownicy, jedno obok drugiego tylko robiłam takie mniejsze kulki jak orzech włoski, więc wyszło tego duużo, potem urosły, posklejały się ale i tak ładnie się odrywały.
a do bulek pasty. Jajeczna: Jajko, cienko starkowany ser chedar, serek almette naturalny, szczypior i pieprz. Soczewicowa: Czerwona soczewica zmiksowana z czosnkiem, suszonymi pomidorami, bazyli oliwa i sola. Oraz z makreli. Wedzona makrela z kasza kuskus, pietruszka i odrobina majonezu. Malo roboty a pyszne jest.
To jeszcze ja sie podepne. Musze na jutro przygotowac karkowke na grila. Macie sprawdzone sposoby? Jakas marynate zrobic? Czy samymi przyprawami plastry posypac? Jakimi?
Tarty robi sie blyskawicznie. Spod mozna upiec wczesniej, zrobilabym na duza blache. Farsz dusi sie chwilke, calosc piecze sie z 10min. Farsz i spod mozna dzien wczesniej. Upiec w dniu imprezy. Blacha tarty to duzo.
Mozna zrobic salatke sytą. Z miesem. Albo cezar- z jajkiem, grzankami, boczkiem.
Nie wymyslaj nie wiadomo czego. Mozna fajne potrawy zrobic przy minimum roboty.
Swieze warzywa w slupki podac na polmisku z sosem czosnkowym.
Ja do grilla bardzo polecam: pomidory q dużej ilości pokrojone w kostkę, do tego pół na pół śmietana 18% z majonezem i dużą ilością czosnku przecisnietego przez praske plus sol i pieprz. To na pomidory , na górę trochę i sera potartego. Wszystkim smakuje.
Komentarz
owoce truskawki/arbuz w kawałki z patykami do szaszłyków
sałatka ziemniaczana, do grila pasuje a jest pożywna i smaczna
I na koniec cos, co doradzilaby mi moja mama: gar bigosu. Wygoda jak nie wiem, be sobie nagotujesz wczesniej a bigos lubi byc podgrzewany po kilka razy i nic sie mu nie dzieje. Dajesz chochla w talerze, kroma do tego i czesc, nie trzeba sie pikolić a jest przepychota!
drobno pokrojone pomidory z bazylią, oliwą i czosnkiem
jak do tego będzie zgrilowana bagietka to już nic wiecej nie trzeba
Bułki robiłam z tego przepisu. Jak na impreze to moze zrobic takie zupełnie malutkie?
http://whiteplate.com/2008/09/ziolowe-odrywane-buleczki/
Mozna zrobic salatke sytą. Z miesem. Albo cezar- z jajkiem, grzankami, boczkiem.
Nie wymyslaj nie wiadomo czego. Mozna fajne potrawy zrobic przy minimum roboty.
Swieze warzywa w slupki podac na polmisku z sosem czosnkowym.
Pieczywo czosnkowe. Arbuz, truskawki.