Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Sos do spaghetti bez nabiału, pomidorów i papryki

Jak w temacie - mam dziecko bez-bez-bez a nabyłam makaron bezglutenowy. Tylko jeszcze sosu bez-bez potrzebuję :-D

Komentarz

  • Napjlepszy "sos" to aglio e olio (e peperoncino), czyli czosnek, (dobra) oliwa z oliwek i ewentualnie ostra papryczka da chetnych. Kto moze posypuje parmezanem. 
    Podsmaza sie na patelni w konkretnej ilosci oliwy kilka zabkow czosnku  (kto woli go potem wyciagnac), lub czosnek drobno posiekany. Na to wrzuca sie makaron al dente, miesza sie i gotowe. 
    Tylko trzeba lubic czosnek ;)
    Podziękowali 3Milamama hipolit Mle
  • mielone podsmazyć na patelni, przerzucić do gara dodać posiekaną cebulkę startą marchewkę + cukinię, może być por, podlać trochę wodą, potem jak się poddusi delikarnie zblendować. Doprawić czym tam móżecie, sól, pieprz, oregano, bazylia albo inne przyprawy wg uznania, czosnek też można
    Podziękowali 1Mle
  • Moj "bez bez bez"  makaron kukurydziany je z podsmazoną cebulką na oliwie, ryżowy z miksowanymi truskawkami
    Podziękowali 1Mle
  • Duszony por to też dobra podstawa do sosów.
    Podziękowali 1Mle
  • Pesto
    Podziękowali 2hipolit Mle
  • pesto osczedne. Słonecznik, pietruszka, czosnek i oliwa. Pycha.
    Podziękowali 2hipolit Mle
  • Ile pomysłów! No to już mamy co jeść :-)
  • szpinak z łososiem - dobrze się komponuje
    dla tych co mleczni to jeszcze feta do tego :)
    Podziękowali 1kowalka
  • oooo, AB, to musi być dobre. to samo w wersji lagodnej pewnie można zrobić z cukinia. Ale fajna inspiracja.
  • Pesto: zamiast pecorino dajesz płątki drożdzowe. To się nutritional yeast w lenłydż nazywa
  • andora powiedział(a):
    oooo, AB, to musi być dobre. to samo w wersji lagodnej pewnie można zrobić z cukinia. Ale fajna inspiracja.
    Potwierdzam.Cukinia przesmażana z czosnkiem i dużą ilością pietruszki (natki) jest pycha nawet jako samodzielne danie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.