Napjlepszy "sos" to aglio e olio (e peperoncino), czyli czosnek, (dobra) oliwa z oliwek i ewentualnie ostra papryczka da chetnych. Kto moze posypuje parmezanem. Podsmaza sie na patelni w konkretnej ilosci oliwy kilka zabkow czosnku (kto woli go potem wyciagnac), lub czosnek drobno posiekany. Na to wrzuca sie makaron al dente, miesza sie i gotowe. Tylko trzeba lubic czosnek
mielone podsmazyć na patelni, przerzucić do gara dodać posiekaną cebulkę startą marchewkę + cukinię, może być por, podlać trochę wodą, potem jak się poddusi delikarnie zblendować. Doprawić czym tam móżecie, sól, pieprz, oregano, bazylia albo inne przyprawy wg uznania, czosnek też można
Komentarz
Podsmaza sie na patelni w konkretnej ilosci oliwy kilka zabkow czosnku (kto woli go potem wyciagnac), lub czosnek drobno posiekany. Na to wrzuca sie makaron al dente, miesza sie i gotowe.
Tylko trzeba lubic czosnek
dla tych co mleczni to jeszcze feta do tego