ZDR "Trzy Plus" zaprasza młodych 20-35 lat, mówiących po angielsku i zainteresowanych tematyką rodzinną do udziały w czterodniowym spotkaniu młodzieży z całej Europy. W planie międzynarodowa konferencja w Senacie i warsztaty w grupach. Organizatorzy zapewniają noclegi i wyżywienie. Osoby zainteresowane udziałem proszone są o złożenie aplikacji do 10 września. Szczegóły na stronie:
http://3plus.pl/european-youth-workshop-and-conference,a351.htmlOsobiście polecam, bardzo fajne są te spotkania. Młodzi nawiązują kontakty i wchodzą w tematykę polityki rodzinnej w różnych odsłonach. Dobra okazja do zwiedzenia Warszawy dla przyjezdnych
Komentarz
edit: Mam niewiele ponad 35 lat. Myślę, że żyję w zupełnie innym świecie, niż 20-latki i od lat, choć czuję się młodo nie uważam się za młodzież. Jestem żoną i matką. To zmienia perspektywę.
2. Młodych jest mało, więc trzeba dobierać ze starszych.
Czyli nie każdego 35 latka uznam za młodego, ale są tacy 35 latkowie których do młodzieży zaliczę ;-)
"młodych wykształconych z wielkich ośrodków", a do tego beztroskich i bez zobowiązań,
lecz do
młodych odpowiedzialnych zainteresowanych polityką rodzinną.
Osobiście w wieku 35 lat miałem czworo dzieci i raczej zobowiązania rodzinne właśnie ograniczały moje możliwości udziału w takich wydarzeniach. Niemniej znam osoby bardzo poważnie myślące o rodzinie, które dopiero ok. 35 r. ż. ją założyły i pewnie część z nich przed 35 rokiem życia właśnie widziałbym w roli uczestników.
A jeśli chodzi o dyskusje o rodzinie, to wiek też nie jest dobrym kryterium, bo są tacy, którzy mając 35 lat mają w domu nastolatka i nie chcą wracać do przysłowiowych pieluch, a są i tacy, którzy wciąż rozwijają swoją rodzinę. Każdy więc ma inne oczekiwania.
Zatem o czym i dla kogo jest ten panel?