Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!
- Zapytałem polityków opozycji, jak miałoby wyglądać pytanie w referendum. Nie potrafiliśmy takiego pytania wymyślić - tak premier Donald Tusk w wywiadzie dla "Dziennika" uzasadnił brak możliwości przeprowadzenia referendum ws. przyjęcia w Polsce europejskiej waluty. - Referendum o euro nie będzie - stanowczo podkreślił Tusk.
- Zapytałem polityków opozycji, jak miałoby wyglądać pytanie w referendum nad wprowadzeniem euro. I ani ja, ani Kaczyński z Gosiewskim nie potrafiliśmy takiego pytania wymyślić. Ono jest w praktyce nie do zadania - mówił premier.
Szef rządu możliwość zastąpienia złotówki europejską walutą widzi w zmianie konstytucji. - Wtedy będzie to możliwe w parlamencie - przekonuje.
Komentarz
A to słynny "góral" - uwieczniony w zakazanej piosence "Siekiera, motyka, piłka, gwóźdź, masz górala i mnie puść!"
Czy chcesz wprowadzenia na terenie Polski waluty zwanej Euro godząc się na oddanie pełnej władzy nad kształtowaniem rynku w kraju w ręce komisarzy ?
Tak
Nie
(można usłyszeć po ok. 1,5 minuty rozmowy).
Tyle spraw na głowie... I z żoną brata musi się użerać o in vitro :devil:
Mam inny pomysł na pytanie:
Czy to prawda że przestał Pan bic swojego kota?
(kiedy Polska, rządzona w sposób taki, jak dotychczas, zbliży się poziomem rozwoju do przeciętnej w Unii )
Razem z pedałami i innymi.
A my poczekamy...
http://zlotytak.eu/