Założę nowy wątek, co by odciążyć nieco "No i PiS znów nas ocyganił.
Swego czasu zachęcano tutaj do udzielenia poparcia J. Śpiewakowi, argumentując, że nie można dopuścić, aby do Ratusza dostało się PiS.
Wobec tego informuję naiwne baranki jakie "atrakcje" obiecuje p. Śpiewak.
Komitet wyborczy Wygra Warszawa zaprezentował projekt Warszawskiej Karty LGBT+, który został opracowany we współpracy z organizacjami zajmującymi się działaniem na rzecz osób homoseksualnych, biseksualnych i transpłciowych. Wśród tych organizacji są m.in. Miłość Nie Wyklucza, Lambda Warszawa, Kampania Przeciw Homofobii i fundacja Trans-fuzja. Jan Śpiewak podczas konferencji prasowej na Placu Zbawiciela powiedział, że „jeśli zdobędziemy władzę w Warszawie, jeśli będziemy mieć realny wpływ na rządy w Warszawie, społeczność LGBT będzie miała od nas wsparcie na każdym poziomie”. – Chciałbym zadeklarować, że jeżeli zostanę wybrany prezydentem Warszawy, tęcza wróci na Plac Zbawiciela – podkreślił. Kandydatka na wiceprezydenta stolicy Paulina Piechna-Więckiewicz podkreśliła, że na Warszawską Kartę LGBT+ składa się m.in. utworzenie hostelu interwencyjnego dla osób homoseksualnych i transpłciowych. W planie jest też wprowadzenie dodatkowych zajęć w szkołach dotyczących edukacji seksualnej oraz programu „szkoły wolnej od dyskryminacji”, a także uruchomienie infolinii dla osób LGBT. Jak mówiła Piechna-Więckiewicz, miasto powinno udzielać patronatu Paradzie Równości i wywieszać tęczowe flagi, które są uważane za symbol mniejszości seksualnych. Komitet Wygra Warszawa domaga się również wprowadzenia stanowiska „pełnomocnika prezydenta ds. osób LGBT, który dysponowałby rzeczywistym budżetem” – dodała.https://www.tvp.info/38735974/spiewak-jezeli-zostane-prezydentem-warszawy-tecza-wroci-na-plac-zbawicielaA może osoby optujące za udzieleniem poparcia lewakowi po prostu podzielają jego poglądy?
Na tym forum - od pewnego czasu - coraz bardziej dziwne rzeczy się dzieją.
Komentarz
Nie mam nic przeciwko startowaniu w wyborach osób niepełnosprawnych lecz w tym przypadku jeszcze niedawno cała Polska słyszała, że ci kandydaci wymagają 24 godzinnej opieki i nie są w stanie samodzielnie pracować. I kto tu robi politykę na osobach niepełnosprawnych?
Maski spadły, po kilku miesiącach zaledwie. Ta cała okupacją sejmu to był zwykły lans.
Poproszę o komentarz te osoby, które broniły protestujących niczym lwica swoje małe.
generalnie ciekawa dyskusja w tym wątku
mój wujek (porusza sie o kulach ) był radnym w małym mieście i wiem jak trudno mu było cokolwiek ruszyć w temacie usprawnien - dlatego temat mnie zainteresował i stad moje posty nie sa moze zbyt optymistyczne
edit ciekawy program to nie kwestie światopoglądowe - to po prostu proponowany kierunek w jakim ma sie rozwijać dany region
trochę to dla mnie dziwne
choć nic do niego nie mam
dlaczego on u Was nie startuje @Elunia?