Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Nie no, narób się na Święta, po co masz sobie zadanie ułatwiać.

I zamówić pierogi u Pana Pierożka. 
Nie wiem kim jest ten człowiek, ale jest niezwykle uprzejmy i pierogi robi świetne. Teściowa nas uraczyła garmażerką od niego. Odkryłam moje dzieci siedzące na kredensie i zażerające się "pierogami mięsowymi". Jakość jedzenia wg mnie jak od Babci Marysi - wiem, że są robione ręcznie z prawdziwego mięsa, prawdziwego sera etc. Pan działa lokalnie na rynku Sulejówek-Wesoła, ale przyciśnięty przez sytuację rozwozi rzeczy po Warszawie i okolicach. 
Ceny za dużą paczkę, która jest zgrzewana i może poczekać nieco w lodówce to około 13-15 zł w zależności od rodzaju wyrobu. (w srodku około 11 dużych pierogów)
Pan jeszcze ma wolne moce przerobowe na Święta, wiec jakby ktoś chciał, jeszcze zdąży zamówić. 
Albo i po Świętach, dla odsapnięcia. 

Rzadko kogoś reklamuję, ale teraz to robię, bo widzę korzyść dla obydwu stron :)






«1

Komentarz

  • A tu moje dzieci na obrazku, bo do Pana Pierożka mam tylko numer :D
  • Jakby dojeżdżał tak powiedzmy 60 km dalej to się skuszę :D 
  • Dzięki za namiar. Lubię jeść pierogi ale nie lubię ich robić.
  • Jak do Torunia to ja też chętnie... dzieci- sama uroda i inteligencja w oczach.. piękne 
  • Cześć Haku!
    Dawno Cię nie widziałam i zatęskniłam do opowieści o wyczynach Twoich dzieci :)
    Ten mężczyzna to Himek? :o
    Podziękowali 2madzikg Ewasz
  • Reklama jak z obrazka, a mi żal, że u nas nie ma takiego pana pierożka...
  • Pełnia szczęścia.
    Zobaczyłam wszystkie na raz @Haku.
     <3 
    Żeby jeszcze ten pan Pierożek gdzieś bliżej mnie był   :)
    Podziękowali 1Ojejuju
  • @Haku dobrze Cię widzieć, napisz czasem co słychać u Ciebie i Twoich cudownych dzieci :)
    Podziękowali 1Ojejuju
  • Właśnie,  w wątku,, moje dziecko powiedziało " nie bylo Cię wieki,  stesknilam się! 
  • @In Spe na FB macie wirtualne targowisko. Super sprawa kupcy z targu dowożą u Was za free warzywa, owoce, sadzonki, jaja.
  • Pochwalę się swoimi, mogę ? Skutki dużej ilości wolnego czasu ;)
  • @Elunia zawsze mi coś ciekawego podpowiesz <3
    I gratuluję zaproszenia do TV. Co prawda nie mam od 15 lat, ale cieszę się  :)
    Podziękowali 1Elunia
  • Uchh @jukaa jak możesz.

  • edytowano 10 kwiecień
    @jukaa- czym nadziewasz?
  • In Spe powiedział(a):
    @Elunia zawsze mi coś ciekawego podpowiesz <3
    I gratuluję zaproszenia do TV. Co prawda nie mam od 15 lat, ale cieszę się  :)
    Też nie mam, ale od około 10 lat :)
    W necie jest.
    Podziękowali 1In Spe
  • edytowano 10 kwiecień
    matka6 , wszystkim! U nas najbardziej lubią ruskie i mięsno-kaszowe. Ja lubię wigilijne, z kapustą i grzybami. Czasem samo mięso,  czasem twaróg+szpinak+feta , czasem soczewica. 
    Podziękowali 1matka6
  • Proszę o dobry przepis na farsz mięsny, a może ktoś zna miesno-kapustny? Raz jadłam  i  było pyszne, ale nie umiem powtórzyć.  
  • @jukaa, przepis do mięsnych pierogów!
  • @jukaa jaka piękna falbanka, wyglądają apetycznie :)
    Podziękowali 1jukaa
  • Córka jest autorką falbanek, ja jestem specjalistką od wnętrza ;) @MonikaN , najlepsze są z mięsa mieszanego - wieprzowe, wołowe, może być kurczak , ale niezbyt chude. Gotuje się je w małej ilości wody razem z warzywami korzeniowymi i przyprawami, aż będzie zupełnie mięciutkie. Po ostudzeniu mielemy w maszynce do mięsa, można dodać po kawałku ugotowanych warzyw. Odparowane resztki bulionu zamykamy w słoiczku i mamy bardzo esencjonalną kostkę rosołową :) . Podsmażamy dużą ilość pokrojonej w kostkę cebuli - ma być złota i miękka, na to dodajemy zmielone mięso. Przyprawiamy solą, pieprzem i albo z dodatkiem zieleniny , koperek i pietruszka, albo orientalnie - gałka, kumin, imbir. Można w ten sam sposób wykorzystać mięso z rosołu.
    Podziękowali 1MonikaN
  • @Elunia czy to chodzi o " szwarc, mydło i powidło" bo tylko taką grupę potrafię znaleźć?  :)
  • In Spe powiedział(a):
    @Elunia czy to chodzi o " szwarc, mydło i powidło" bo tylko taką grupę potrafię znaleźć?  :)
    Nie. Nazywa się wirtualne targowisko w S.
    Zaraz ci zalinkuję z kompa jak będę w pracy.
  • Dziękuję :)
  • Szanowni Państwo! Proszę mi tu w Wielki Piątek nie epatować pierogami z mięsem!

    A tak na serio, to nie umiem robić pierogów, ale sobie postanowiłam, że kiedy zostanę babcią, to się nauczę.
  • Serio gotujecie specjalnie mięso do pierogów? A co robicie z mięsem z zupy? Ja mam zawsze nadwyżki pierogów przez konieczność zagospodarowywania tego mięcha. 
  • edytowano 10 kwiecień
    Zależy, małą ilość zrobię z mięsa po rosole. Na dużą trzeba ugotować. Innych zup nie robię na mięsie.
  • Ja robię zupy bez mięsa. Jak już od święta jest rosół, to mięso znika w tajemniczych okolicznościach ;) Regularnie robię bulion warzywny i warzywa też mi znikają. Może dlatego nie robię pierogów ;)
  • Jestem prawie pewna, że tak się nazywa firma dostarczająca garmażerkę na Bazar Szembeka :) Nie mogę się już doczekać gyrosków (od Sześćdziesiątnicy jestem wege;), ale chwilowo robią tylko zwykłe krokiety - też pyszne, z zasady zjadam w drodze do domu :)

    A dzieci b.apetyczne B)
  • A jak zrobic farsz z miesa z rosołu? Tzn z jakiegos skrzyfla indyka, udka kurczaka itp. Juz parę podejsc i za kazdym razem za chude, suche, rozpadajacy się farsz i niesmaczny mi wychodzi. A mieso z zupy codziennie znika w tajemniczych okolicznosciach. Trzeba wyrywac, chowac, żeby zostalo na pierogi. Ktore uwielbiamy.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.