Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Nie no, narób się na Święta, po co masz sobie zadanie ułatwiać.

I zamówić pierogi u Pana Pierożka. 
Nie wiem kim jest ten człowiek, ale jest niezwykle uprzejmy i pierogi robi świetne. Teściowa nas uraczyła garmażerką od niego. Odkryłam moje dzieci siedzące na kredensie i zażerające się "pierogami mięsowymi". Jakość jedzenia wg mnie jak od Babci Marysi - wiem, że są robione ręcznie z prawdziwego mięsa, prawdziwego sera etc. Pan działa lokalnie na rynku Sulejówek-Wesoła, ale przyciśnięty przez sytuację rozwozi rzeczy po Warszawie i okolicach. 
Ceny za dużą paczkę, która jest zgrzewana i może poczekać nieco w lodówce to około 13-15 zł w zależności od rodzaju wyrobu. (w srodku około 11 dużych pierogów)
Pan jeszcze ma wolne moce przerobowe na Święta, wiec jakby ktoś chciał, jeszcze zdąży zamówić. 
Albo i po Świętach, dla odsapnięcia. 

Rzadko kogoś reklamuję, ale teraz to robię, bo widzę korzyść dla obydwu stron :)






Komentarz

  • A tu moje dzieci na obrazku, bo do Pana Pierożka mam tylko numer :D
  • Jakby dojeżdżał tak powiedzmy 60 km dalej to się skuszę :D 
  • Dzięki za namiar. Lubię jeść pierogi ale nie lubię ich robić.
  • Jak do Torunia to ja też chętnie... dzieci- sama uroda i inteligencja w oczach.. piękne 
  • Cześć Haku!
    Dawno Cię nie widziałam i zatęskniłam do opowieści o wyczynach Twoich dzieci :)
    Ten mężczyzna to Himek? :o
    Podziękowali 2madzikg Ewasz
  • Reklama jak z obrazka, a mi żal, że u nas nie ma takiego pana pierożka...
  • Pełnia szczęścia.
    Zobaczyłam wszystkie na raz @Haku.
     <3 
    Żeby jeszcze ten pan Pierożek gdzieś bliżej mnie był   :)
    Podziękowali 1Ojejuju
  • @Haku dobrze Cię widzieć, napisz czasem co słychać u Ciebie i Twoich cudownych dzieci :)
    Podziękowali 1Ojejuju
  • Właśnie,  w wątku,, moje dziecko powiedziało " nie bylo Cię wieki,  stesknilam się! 
  • @Elunia zawsze mi coś ciekawego podpowiesz <3
    I gratuluję zaproszenia do TV. Co prawda nie mam od 15 lat, ale cieszę się  :)
  • edytowano kwiecień 2020
    @jukaa- czym nadziewasz?
  • Proszę o dobry przepis na farsz mięsny, a może ktoś zna miesno-kapustny? Raz jadłam  i  było pyszne, ale nie umiem powtórzyć.  
  • @jukaa, przepis do mięsnych pierogów!
  • @jukaa jaka piękna falbanka, wyglądają apetycznie :)
  • @Elunia czy to chodzi o " szwarc, mydło i powidło" bo tylko taką grupę potrafię znaleźć?  :)
  • Dziękuję :)
  • Szanowni Państwo! Proszę mi tu w Wielki Piątek nie epatować pierogami z mięsem!

    A tak na serio, to nie umiem robić pierogów, ale sobie postanowiłam, że kiedy zostanę babcią, to się nauczę.
  • Serio gotujecie specjalnie mięso do pierogów? A co robicie z mięsem z zupy? Ja mam zawsze nadwyżki pierogów przez konieczność zagospodarowywania tego mięcha. 
  • Ja robię zupy bez mięsa. Jak już od święta jest rosół, to mięso znika w tajemniczych okolicznościach ;) Regularnie robię bulion warzywny i warzywa też mi znikają. Może dlatego nie robię pierogów ;)
  • Jestem prawie pewna, że tak się nazywa firma dostarczająca garmażerkę na Bazar Szembeka :) Nie mogę się już doczekać gyrosków (od Sześćdziesiątnicy jestem wege;), ale chwilowo robią tylko zwykłe krokiety - też pyszne, z zasady zjadam w drodze do domu :)

    A dzieci b.apetyczne B)
  • A jak zrobic farsz z miesa z rosołu? Tzn z jakiegos skrzyfla indyka, udka kurczaka itp. Juz parę podejsc i za kazdym razem za chude, suche, rozpadajacy się farsz i niesmaczny mi wychodzi. A mieso z zupy codziennie znika w tajemniczych okolicznosciach. Trzeba wyrywac, chowac, żeby zostalo na pierogi. Ktore uwielbiamy.
  • Ja też robię z mięsa po rosole.
    I nie mam maszynki do mielenia więc miele w blenderze. Dodaje cebulkę, rosołek, przyprawy i zawijam.
    Dobre nadzienie jest jeszcze utartą cukinia podsmażoną, cebulką, twarog i kasza.
    I czasem robię z kaczka i kasza gryczana.
    Podziękowali 1Ona64
  • Ja mam zawsze kawałek wołowiny oprócz drobiu. Plus sól, pieprz, ewentualnie podduszona na maśle cebula i odrobina bulionu. 
  • Jak mam samo mięso drobiowe z rosołu to dogotowuję trochę kapusty, mielę tez wszystkie warzywa z rosołu i robię farsz miesno-warzywno-kapuściany, do tego dużo smażonej cebulki, dużo pieprzu i co kto lubi do smaku. I z tego robię pierogi, paszteciki, krokiety
  • Ale słodka  kapusta,  czy kiszona?
  • edytowano kwiecień 2020
    @Zuzapola my dajemy kiszoną i najlepiej dobrze kwaśną, bo lubimy :)

    edit. u nas często zostaje mięso drobiowe z rosołu więc tak wypraktykowaliśmy
    Podziękowali 1Zuzapola
  • Z płuckami to prawda. W Łodzi takie mięso nazywają "lekkie" i można je kupić na bazarze.
  • U nas nazywa to się "pierogi z dutkami", jeszcze nie jadłam. Mówicie, żeby spróbować? :)

    Najlepsze pierogi z mięsem, jakie jadłam zrobiłam sama, na łożu śmierci może podzielę się z kimś przepisem :p
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.