Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Przechowywanie bigosu

Właśnie mnie odblokowalo - na balkonie stoi bigos (też z grzybami) przygotowany 23.12 i raz odgrzany od tego czasu. Jak myślicie, czy po tygodniu jest on nadal jadalny? Jak to sprawdzić? 

Komentarz

  •  Na balkonie stał to spokojnie zagotuj i tyle.
    Właśnie mi przypomniałaś, że mój też mioeszka na tarasie od 25 XII. :D :D :D idę go zagotować i powekować bo z 5 litrów zostało.
    Podziękowali 2OlaOdPawla mamaa
  • I ze zdumieniem znalazłam na tarasie koło bigosu garnek, przykryty dla niepoznaki koszykiem. W garnku kapusta z grochem. Po śledztwie okazało się, że po wigilii teściowa chcąc pomóc posprzątać go tam ustawiła cichcem B). Koszyk by koty nie wsadziły pyska. Tylko mi nie powiedziała. A ja się dziwiłam, że cała kapusta została zjedzona. 
    Tym sposobem mam teraz cztery słoje kapusty z grochem i 6 bigosu. Zawekowane idą na regał w garażu. ;)
    Podziękowali 1mamaa
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.