Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Wegetariańskie obiady

Był taki wątek już?

Znaleźć nie mogę.

Ktoś chciałby się pochwalić?

Bo poza kopytkami niewielle potrafię...
«1

Komentarz

  • Był taki wątek: obiady bez mięsa, o jest: http://wielodzietni.org/discussion/32988/obiady-bez-miĘsa/p1
    Podziękowali 1Berenika
  • Mój syn jest specjalistą, ale on bez przepisów, na wyczucie i w dużym procencie wychodzi pyszne. 
    Ale zapytam jak zawita do domu :)
    Podziękowali 1Berenika
  • A moja córka poleca naleśniki z nutella i bananami ;) 
    Podziękowali 1malagala
  • Ja jeszcze robię naleśnik z farszem jak do ruskich pierogów, 
    Albo naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod sosem pomidorowym i serem. 
    Lubię też bardzo łamanie naleśników z farszem z beszameli, kalafiora, brokuła, marchwi szpinaku i drobnej fasoli. 
    Carry z dyni. 
    Podziękowali 1Klarcia
  • Większość zup można zrobić w wersji bezmięsnej.
  • Mój syn przez 6 tygodni był z wyboru na diecie bez mięsa. 

    Jadł gulasze warzywne z ryżem, kaszą, makaronem , gulasz z soi, sosy do makaronu z tofu, curry z dyni i ciecierzycy, zupy kremy, naleśniki.
    Sam gotował dla siebie i często gęsto mu podjadalismy.


  • Słuchajcie, na czym usmażyć pączki dla wegetarianki?
    Olej odpada, bo nasiąkają i są niesmaczne. Smalec z wiadomych względów też.

    Pewnie pytanie banalne, ale ja wegetarian tylko z obrazków znam  ;)
  • Upiec
  • @Cart&;Pud może na oleju kokosowym? A pieczone polecam z moich wypieków, są bardzo smaczne
    Podziękowali 1Cart
  • Nie, no sorry, są granice, których przekroczyć nie wolno ;)
    Pieczone to są bułeczki. Pączki mają być smażone.
    Podziękowali 2Bagata Berenika
  • ... Planta... ? 
  • Jak chlupniesz do ciasta duzo spirytusu,  to nie nasiąkają . 
    Ale spirytus ma byc,  nie żaden ocet
    Podziękowali 1Cart
  • No to dziś mnie czeka wyprawa po plantę albo spirytus ;)
  • Bierz spirytus. 
  • No pewnie. Co można zrobić z pozostałą resztą planty... Z resztą spirytusu to przynajmniej wiadomo ;) :D
    Podziękowali 2Ojejuju Cart
  • Ta Planta to sanki nasmarować, żeby lepiej się ślizgały. Paczków bym na tej chemii nie smażyła. 
    Podziękowali 2Zuzapola Elf77
  • W ogóle bym nie smażyła paczków wegetarianom. Podjęli decyzję, że nie jedzą mięsa i tłuszczów zwierzęcych -czyli smalcu -a na tym są smażone paczki więc siłą rzeczy nie muszą ich jeść. Tyle w temacie. Ich decyzja.
  • edytowano 10 luty
    Ja pączków nie robię, ale moja teściowa zawsze smaży na oleju rzepakowym, takim najzwyklejszym i są pyszne. 
    Pewnie jest spirytus w składzie;)
  • Dlaczego od razu nic. Mogą być inne łakocie.
  • My każdego roku jedziemy do znajomych,którzy smaza 200 pączków na ten dzień i zapraszają takich jak my;)

    Najszybsze paczki świata!

  • Dużo roboty z paczkami?
    No coś ty!
    Maszyna wygniata ciasto. Ono sobie rośnie a ja piję kawę.
    Potem zawijam pączki - 5-7 minut.
    Potem one podrastają jeszcze, ja dopijam kawę. 
    Smażenie 15 minut.

    Gotowe.
    W dodatku koszt znikomy. A radości mnóstwo. B)
  • edytowano 10 luty
    Gloria powiedział(a):
    My każdego roku jedziemy do znajomych,którzy smaza 200 pączków na ten dzień i zapraszają takich jak my;)

    No, w tym roku ja już smażę od wczoraj, bo goście przychodzą na raty ;)
    Wczoraj trochę, dziś obiecałam przynieść na kurs tańca a jutro reszta znajomych i dziewczyna jednego z synow- właśnie ta, dla której muszę się zaudać po zakup planty lub spirytusu.

    Z tym zakupem to przemyślałam. Jednak poszukam planty, bo jak spirytus wypiję za wcześnie, to nikt nie zje pączków.  B)
  • Jak pięknie że na świecie są tacy którzy pączki machną tak se między kawą a herbatą i tacy co wsiada do auta i przyjadą je zjeść;)
    Podziękowali 2Ojejuju Cart
  • Te kilka razy co smażyłam pączki, to zawsze na oleju rzepakowym... Hm... Nie cierpię zapachu ciepłego smalcu brrr...
  • Ja też,  jeśli juz smażyłam pączki,  to na oleju. Faktycznie jednak trzeba wyczuć moment temperaturę tłuszczu,  żeby pączki nie nasiąkały... No i ten spirytus musi być. 
  • I mnie właśnie wykańcza, czy tłuszcz za gorący, czy za zimny  i każdy po  smażeniu mi śmierdzi. 
  • Wegetarianką smaży na oleju od zawsze
  • edytowano 10 luty
    Smażę na oleju rzepakowym. Mam termometr, wrzucam, jak jest dokładnie 175 st C. Nie nasiąkają jakoś szczególnie. Ponoć olej kokosowy jest super do smażenia. Ale trzeba by poczytać, jaki to ma być konkretnie. 
    Masło klarowane też jest super do smażenia. Nie próbowałam go akurat do paczkow. 
    Olej najtańszy 

  • Jej, chyba zrobię... Mam konfiturę z płatków Róży... 
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.