RRSO sprawdza się w przypadku długich zobowiązań, przy krótkich typu chwilówka na 40 dni jest mało czytelne i wtedy właśnie wychodzą te kosmiczne procenty. Ja ogólnie jednak odradzam w ogóle branie jakichkolwiek kredytów i pożyczek, a chwilówek to już w ogóle, za wyjątkiem może kredytów dla firmy i na inwestycje czy w niektórych przypadkach kredytu hipotecznego.
@Coralgol Mało kto bierze chwilówkę, aby rozłożyć to na dłuższy czas spłaty. To najczęściej pieniądze na już, ludzie chcą oddać jak najszybciej i nieraz wpadają w kłopoty.
Można się skrzyknąć, że w tym miesiącu nie kupujemy w sklepach X
W innym miesiącu w klepach Y
Pytanie po co ?
Ano po to by klienci byli zorganizowani i mogli wymuszać nie koniecznie sprawy tylko ekonomiczne ale i społeczne. Będzie miał jeden czy drugi po kilka milinów strat w miesiącu to się odechce LBGT i innych nowinek.
Ja mam tą łatwość że kupuję na bazarku większość rzeczy. Wspomagam więc polskich producentów i drobne firemki. Przy okazji mam większe promocje niż w Biedronkach i lepszą jakość bo dostaję mnóstwo rzeczy w gratisie z warzywniaka, od pani ze stoiska z mięsem itd. Nie ma opcji żeby nie dorzucili czegoś od siebie. Ciuchy, buty i inne kupuję na ciucholu albo dostaję od sąsiadów. Tak że da się u swoich i taniej.
Komentarz