Musicie wiedzieć, że jesteśmy przedmiotem zmasowanego ataku propagandowego. Celem tej akcji jest przestraszenie ludzi oraz (w konsekwencji) władz rzekomą drożyzną. Akcję napędzają bogate i wpływowe grupy interesu, które nie chcą, żeby zmniejszały się nierówności ekonomiczne w społeczeństwie. Odbywa się to oczywiście za zasłoną frazesów o potrzebie „obrony najsłabszych”. W których to najsłabszych inflacja - rzekomo - najmocniej uderza.
https://www.salon24.pl/newsroom/1165609,dziewiec-rzeczy-ktorych-nie-mowia-wam-o-inflacji
Komentarz
@Turturek - dziękuję.
1. Dużo zależy od decyzji samorządu.
2. Podwyżki energii będą - jest to koszt Pakietu Klimatycznego. To samo mam w Niemczech, gdzie PiS nie ma wpływów.
3. Trzeba było nie włazić do UE i teraz nie płakać. Przed referendum Klarcia ostrzegała, gdzie tylko mogła.
Tylko w RM prawdę podawano, ale...
Podyskutujcie jeszcze, proszę, żebym mogła sobie wyrobić opinię.
Akurat w tej dziedzinie jestem noga.
Odnoszę odmienne wrażenie. Morawiecki chce odbudować i wzmacniać małe i średnie firmy - widziałam, że już coś działa na tym polu.
Klasę średnią to zniszczą w Niemczech, gdy lewactwo się dogada i stworzy koalicję.
Pamiętam jak wchodził liniowy to od kilku znajomych słyszałem, że przestali kombinować, kupować koszty etc , bo przestało mieć to sens.
Niestety SLD rozumiało nawet to, czego PiS nie rozumie, że dobre podatki to niskie podatki.
Paweł, ale te 10% to na podstawie zapowiedzi czy już uchwalonych ustaw?