Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Budżet domowy

edytowano grudnia 2021 w Pomagajmy sobie
Witajcie, 
Jestem mamą trójki dzieci i pomyślałam, że w czasach kiedy wszystko coraz bardziej drożeje warto zebrać w całość wszystkie sposoby na odciążenie choć odrobinę domowych finansów. Wiadomo, że nic nie zastąpi dokładnego zapisywania i analizy wszystkich wydatków ale są jeszcze zewnętrzne pomagacze typu Karta Dużej Rodziny. 
Proszę napiszcie z jakich ulg korzystacie, postaram się wszystko zebrać w pierwszym poście. 
I proszę tez, żeby temat miał charakter czysto informacyjny, bez oceniania komu i po co dodatki  ;)

To co już wiem: 

Dopłata do czynszu - 
Wszystkie szczegóły tutaj: 
https://www.bankier.pl/smart/dodatek-mieszkaniowy-i-doplaty-do-czynszu-jak-uzyskac-doplate-do-mieszkania

Dodatek energetyczny - dla tych co mają przyznaną dopłatę do czynszu, 

Karta Dużej Rodziny

Lidl - 10% na pieczywo, warzywa, owoce, dania dla dzieci, wybrane kosmetyki, sezonowo artykuły biurowe. Łączy się z innymi promocjami. Z kartą Lidla dodatkowe promocje. 

Orlen - zniżka – 8 gr w przypadku paliw standardowych i 10 gr dla VERV. Z kartą VITAY jeszcze więcej promocji. Plus 20% na gastronomię.

Shell-  8 gr paliwa standardowe i 10 gr paliwa premium

Lotos - wypada gorzej, odpowiednio 5 i 10 gr ale jest 20% na gastronomię

Kaspersky- antywirus -30% taniej

Mechanik samochodowy- wiadomo, najlepszy z polecenia. Nie każdy jednak ma takiego, mnie po kilku kosztownych wpadkach pomogła strona   
dobrymechanik.pl

Lekarz - i tu też warto mieć polecenie.

I tu moje pomysły się kończą. Co prawda jestem tu nowa ale mam nadzieję, że pomożecie mi rozbujać ten temat. 

Ciepło wszystkich pozdrawiam :)  
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.