Z braku laku włączyłam sobie powtórkę "sylwestta marzeń" i byłam w szoku, ze telewizja konserwatywnej partii, nie ma problemu z promowaniem disco polo czy zachwycaniem się Jasonem Derulo, którego
tekst jednej piosenki, aż mnie zażenował ("talk dirty"). Trochę to hipokryzja.
Kurski i spółka chyba naprawdę mają widzów za idiotów.
Komentarz
Nie chce, nie słucham.
Ale promowanie imprezy w głównych wydaniach wiadomosci przez bardzo duza część czasu to raczej nie wkomponowuje się w misję tv publicznej, za 2 duze bańki.
Nadal uważam, ze to przesada aby przez tyle czasu reklamować imprezę.
Pod patronatem tv rzadowej a pokazanie, ze ma się w doopie wytyczne rządu w kwestii obostrzeń pandemicznych.
To jest cyrk. Bez kółek, bo w tym syfie i bałaganie ktos te kolka podpierniczyl
A zapomniałam jeszcze musi być nie komercyjne i że y bawił się przy tym pełny przekrój spoleczenstwa
Większość ludzi tego chce. Taka jest prawda i nikt nic na to nie poradzi. To jednostki bywały mecenasami kultury dzięki której rozkwitała. Kultura publiczna zawsze będzie w końcu sięgać dna.
Znacznie liczebniejszy jest plebs i też coś mu się należy.
Na "Sylwestra Marzeń" przybyło znacznie więcej osób, aniżeli na polsatowskiego "Sylwestra Szczęścia".
Program emitowany przez TVP miał znacznie więcej widzów, aniżeli konkurencja.
Telewizja Polska ponownie pobiła rekord oglądalności i udowodniła, że nie ma sobie równych. Sylwester Marzeń oglądało średnio 6,1 mln osób, a podczas koncertów Zenka Martyniuka, Maryli Rodowicz i Sary James aż 8,14 mln. Sylwestrowa Moc Przebojów na Polsacie zgromadziła 3,29 mln telewidzów.
Ten program omówię pokrótce, przedstawiając konkurencję Maryli i Zenka.
Gdy to widzę - nie wiem, śmiać się czy płakać.
Chyba jestem już faktycznie stara, bo na tle wyżej pokazanych, Marylę i Zenka odbieram jako przedstawicieli muzyki popularnej znacznie wyższej jakości.
za Gomółki, telewizja, pod względem kulturalnym, to było mistrzostwo świata, chyba nawet ówczesne BBC nie było lepsze
I to TVP wykonuje
Masz braki-polsat tez jest pisowski, niestety wielu widzów o tym nie wie i mysli, ze jest tak samo niezalezny od rządu jak np tvn
Masz braki-polsat tez jest pisowski, niestety wielu widzów o tym nie wie i mysli, ze jest tak samo niezalezny od rządu jak np tvn
Manipulacja społeczeństwem i to tymi grupami, najmniej wykształconymi, biedniejszymi, za to najbardziej podatnymi na wpływy. To jest słabe
Co do Maryli - ona akurat poziom zawyża.
To co dzieje się teraz, nie śniło się gebelsowi i urbanowi w najśmielszych marzeniach. W tv pis nie ma absolutnie żadnego pluralizmu. Jest nachalna , prymitywna propaganda, a ,,dziennikarze'' to funckjonariusze rządzącej partii. Są bardziej pisowscy niż PIS.
dają pluralizm
TVP, przez nastawienie propisowskie, zapewnia szczątkowy (bo nie uwzględnia się portali internetowych) pluralizm mediów w Polsce
Ale ogarniasz, ze tvn jest telewizją prywatną, ani grosza z budżetu nie dostaje?