Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Sezon na grilla

Wczoraj odpaliliśmy ognisko po raz pierwszy w tym sezonie. Była karkówka, piersi z kurczaka i kiełbaski. Do tego sałatka z pomidorami i mozarellą.

A Wy jakie macie patenty na grilla?

(Napisał Maciek w nowej wersji forumowej)
Podziękowali 1paulaarose

Komentarz

  • Mozarelle bym zastąpiłem serkiem @nowa. Grila u mnie nie było, ale za to ogrom jedzenia pozostał z przyjęcia Pierwszo Komunijnego  :)

    (Odrazu pomyślałem też, aby zmienić swoją wersję forumową, na Melan Cholia, ale niestety mam w edycji profilu wyszarzoną nazwę. Pozostało mi pisanie po staremu. Z biznesem mam niewiele wspólnego, a i świadomość tego że niewiele wiem, wzrosła u mnie ostatnio) 
  • Bardzo dobra jest cukinia z grila, serki oscypku, albo halumi.
    Podziękowali 2Wilfrid DaddyPig
  • edytowano maja 2022
    DaddyPig powiedział(a):
    Wczoraj odpaliliśmy ognisko po raz pierwszy w tym sezonie. Była karkówka, piersi z kurczaka i kiełbaski. Do tego sałatka z pomidorami i mozarellą.

    A Wy jakie macie patenty na grilla?

    (Napisał Maciek w nowej wersji forumowej)
    Można wierzyć lub nie, ale coś mnie tknęło w tym komentarzu o Hitlerze. Eh,  jednak lata wspólnego pisania  :)

    A odnośnie grilla to nie robimy od jakiegoś czasu. Nie chce nam się rozpalać i nosić wszystkiego.
    Podziękowali 1DaddyPig
  • My wczoraj robiliśmy grilla, standard karkówka (lubię tą marynowana w musztardzie), kiełbaska, serek halumi lub pleśniowy, pieczarki, cukinia, kiedyś robiłam schab ale gorszy od karkówki, szaszłyki (pierś z kurczaka, cebula, papryka, pieczarka, cukinia), czasem chlebek czosnkowy
    Podziękowali 1DaddyPig

  • Zainspirowała mnie figurka, którą ostatnio dostałem od znajomej akeli :)
    Podziękowali 1paulaarose
  • W sumie nick lekko pasujący do grilla;P.
    ja lubie kiszkę ziemniaczana i kiełbaskę 
    Podziękowali 1DaddyPig
  • Piersi z kurczaka marynowane. 
    Najważniejsze jakie świeże dodatki. Lubię sałatkę tabbouleh ze świeżymi ziołami. Albo chociaż sałatę z vinegretem, można połączyć „na miejscu”
    Podziękowali 1DaddyPig
  • U nas kociołek węgierski na ogniskiem - kilka godzin super spędzonych na gotowaniu
    Podziękowali 2DaddyPig In Spe
  • pierniki powiedział(a):
    U nas kociołek węgierski na ogniskiem - kilka godzin super spędzonych na gotowaniu
    O, właśnie dostaliśmy takie cudo. Masz jakieś sprawdzone przepisy?
  • pierniki powiedział(a):
    U nas kociołek węgierski na ogniskiem - kilka godzin super spędzonych na gotowaniu
    O właśnie ja też poproszę, bo u nas to wychodzi bardziej chłopski garnek niż kociołek 
  • pierniki powiedział(a):
    U nas kociołek węgierski na ogniskiem - kilka godzin super spędzonych na gotowaniu
    o i to właśnie jest super pomysł
    na który nie wpadłam :)
  • edytowano maja 2022
    My tylko ognisko i tam tradycyjnie kiełbaski
    Obecnie szukam takiego trójnogu do wstawienia do ogniska, na którym ustawiłabym misę

  • Kociołkowanie po polsku. Sprawdzone przepisy - to książka + wersja vege. Obie są OK.
    Ale to tak naprawdę tylko wyobraźnia ogranicza co zrobimy i z czego :-).

    Super smakują ziemniaki z serem kozim i szczypiorkiem - wychodzi pulpa ale b. pyszna.
    Kociołek węgierski (jako potrawa) - karkówka, pieczarki, papryka ze słoika, pomidory ze słoika - takie keczupy z cukinią i dynią (opróżnianie spiżarki), przyprawy (papryka - kminek głównie), woda i ziemniaki. To robiliśmy ostatnio.

    Wersji tyle ile składników w kuchni, aktualnie dostępnych przetworów - nie kupujemy np teraz pomidorów itp.

    Podziękowali 1Agmar
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.