Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Obraz Kościoła na forum

Dołączyłam do tego forum ciekawa rozterek, pomysłów na życie, zmagań ludzi wielodzietnych, będących blisko Kościoła. Bardzo się rozczarowałam. Gdybym nie była jakoś ugruntowaną w wierze to wasza postawa mocno by mnie od Kościoła odrzuciła. Wzięłam udział w kilku dyskusjach, zawsze ktoś mi wypomniał, że w sumie jako mama trojga dzieci nie mam prawa głosu, nie powinnam się odzywać, w ogóle "forum się zmieniło, jaka szkoda, że są tu takie osoby jak ty". Można mieć różne poglądy w pewnych tematach ale podkreślanie, że tylko wielodzietni 5+ mają patent na prawdę (a nawet na zbawienie) jest słabe. Z wielu postów wypływa zwykle  cierpiętnictwo, ale przyznać się do trudności jest źle. Szkoda... Moglibyście być wsparciem dla osób takich jak ja, które marzą o większej rodzinie. Moglibyście pokazać obraz Kościoła jako ludzi, którzy są razem a nie pytają na wstępie o to ile masz dzieci i negują twoje opinie bo "przecież my przy trójce dzieci odpoczywamy". Z tego też względu rezygnuję z pisania tu- dziękuję jednocześnie osobom, które zechciały jakoś się odnieść do moich wpisów- zarówno tym, które się ze mną zgadzały jak i tym, które w grzeczny sposób, bez podkreśla swojej wyższości, wyrażały poglądy przeciwne.
Pozdrawiam.
Podziękowali 2Klarcia hipolit
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.