ta nieporadność Kaczyńskich - jak w sprawie dekomunizacji. Też mówili, ze tak, jak najbardziej, ale nie a jak, a po paru latach mówili, że to już za późno. Nigdy nie powiedzieli, że USA przyjechało w osobie Bush ojca i zakazało dekomunizacji. Jak Kaczyński w jakieś sprawie jest za ale co można zrobić, to znaczy, że ktoś z boku pilnuje. Dzisiaj przyszło info o wysokim wzroście gosp. w ubiegłym roku. Tytuł mówił "przegrzana gospodarka". Był na wyrost, bo wojna schłodziła gospodarkę bardzo poważnie, jednak myślę sobie, że zbyt wysoki wzrost zaowocowałby żądaniem z zewnątrz o jakieś kroki schładzające - podatki na przykład. Tak to sobie politycy starają się przewodzić między Scyllą światowej lichwy a Charybdą krajowych słusznych żądań.
Tłumaczenie lichwą jest bardzo wygodne. Ale może lepiej by było zadać pytanie, czemu ci młodzi, którzy wybrali studia na KUL mają lewicowe przekonania? Co się nie udało w ich katolickim wychowaniu? Bo inaczej nasze dzieci będą takie same.
kasa to bardzo silny motywator, popatrz, co się u nas stało z dzietnością po 1989;
to nie wynikało z lewicowych przekonań młodych ludzi (PRL był, w porównaniu z dzisiejszą Polską, konserwatywny obyczajowo), tylko z pokus, jakie oferował nowy, lepszy, świat
Komentarz
2:28 AM - 1 day ago#2781
Dzisiaj przyszło info o wysokim wzroście gosp. w ubiegłym roku. Tytuł mówił "przegrzana gospodarka". Był na wyrost, bo wojna schłodziła gospodarkę bardzo poważnie, jednak myślę sobie, że zbyt wysoki wzrost zaowocowałby żądaniem z zewnątrz o jakieś kroki schładzające - podatki na przykład. Tak to sobie politycy starają się przewodzić między Scyllą światowej lichwy a Charybdą krajowych słusznych żądań.
https://www.tapatalk.com/groups/pismejker/blaski-i-n-dze-unii-europejskiej-t8267-s2780.html#p248470
wyrażone przez kogoś innego, więc trochę innymi słowami i na innych przykładach
wytłuściłem w powyżczym cytacie, to, co jest istotą,
i istotą całej naszej sytuacji,
wszystkich lamentów nad upadkiem, w całym zachodnim świecie (i nie tylko)
popatrz, co się u nas stało z dzietnością po 1989;
to nie wynikało z lewicowych przekonań młodych ludzi (PRL był, w porównaniu z dzisiejszą Polską, konserwatywny obyczajowo),
tylko z pokus, jakie oferował nowy, lepszy, świat
Promocja feminizmu na olimpiadzie z retoryki.