Słowo 'krzykacz" pasuje do każdego, kto krzyczy, gdy nie biją i się nie pali... Ale rozumiem, co masz na myśli. Może inaczej już się nie da w podobnych sytuacjach... Jakoś spokój ks. Oko mnie bardziej pasuje...
Ludzie stojący na straży drzwi.... służbiści. Masakra. To generalny problem odbijania się od zamkniętych drzwi tzw hierarchii... Mnie to dobija. I leczy z restek klerykalizmu
Ks. Isakowicz Zalewski chciał zwrócić uwagę na nieszczerość pojednania i polityczne pobudki. Tymczasem osoby najbardziej zainteresowane są pomijane czyli rodziny i kresowiacy. Akredytacja była tylko po to, aby nie wpuścić kresowiaków - przemilczeć prośbę o akredytację.
Tego podejścia PiS do kresowiaków i ludobójstwa nie zapomnę nigdy. Ważniejsza dla nich jest polityka USA, która chce świętego spokoju w stosunkach pol-ukr bo mogło by to zakłócić przebieg wojny rosyjsko-ukraińskiej.
Nie wydaje Ci się, jednakowoż, że to cecha polityki? W szczególności tej międzynarodowej? Pewne rzeczy się przemilcza, inne eksponuje. Dla realizacji celów obecnie uznanych za priorytety.
Nie wiem czy Konfederacja, która jest Korwinem, ale również Bosakiem i Braunem będzie dbała o Polki interes. Wiem jedno PiS o niego nie dba, na załączonym przykładzie.
Komentarz