@M_Monia Zgadzam się. Wystarczy popatrzeć co zrobili niektórzy lekarze ciężarnym kobietom . A jak masz dziecko niepełnosprawne to już w ogóle nie jest lekko, od opinii „sąsiedzkiej” po „pomoc państwa”. Dobrze ze chociaż coś ruszyli z tym dorabianiem przez rodzicow do zasiłku…
A weź znajdź teraz dobrego mężczyznę. Ciężko jest serio w tej kwestii…
Sam znam kilku takich wolnych. Problem w tym, że ten "dobry" najczęściej nie jest zbyt widoczny i kobiety często go pomijają jako mało atrakcyjnego. Mnie samemu zajęło kilka lat żeby przekonać swoją żonę o tym, że warto się ze mną pobrać. A wielu facetów nie jest aż tak cierpliwych, albo mają pecha i lokują uczucia nie tam gdzie powinni.
A co ma "niewyspaniale"? Ma 500+, a wkrótce 800+. Ma wyprawkę szkolną. Ma najbardziej prorodzinny rząd od dziesięcioleci. Jeszcze niedawno ludzie emigrowali, aby mieć takie wsparcie ze strony państwa. Nasza szóstka dzieci urodziła się zanim te udogodnienia się pojawiły i jakoś nie mieliśmy problemu z decyzją.
@DaddyPig Jest roznie, drogo, zarobki średnie, ciężej o mieszkanie, trudno o dobrego partnera/partnerkę. Co nie znaczy, że nie da się mieć dzieci . To dobrze, że macie ich 6.
@DaddyPig Niektórzy nie są za PiSem czy zasiłkami. Nie mówię o nawet o sobie, bo nie jestem targetem i mam swoje specyficzne zdanie, ale nie jest to niepopularny pogląd. Inna sprawa, że pani Wojciechowska ma małe szanse aby to dziecko mieć i raczej mówiła to do konkretnej, docelowej grupy, a nie do wszystkich polek.
@M_Monia To raczej dobrze, ze ludzie maja duże potrzeby, pną do góry, chcą żyć dostatnio. Inna sprawa, że nie są oni grupa, która zwycięża wybory. Jak na razie rządzi PiS
Wy naprawdę myślicie że jak inflacja zejdzie to ceny spadną?
Na Klarcinego nosa - spadek cen jest powiązany ze spadkiem inflacji. W Niemczech, już niektóre artykuły staniały np. masło, oleje. Drogie nadal są warzywa i owoce.
Komentarz
Też mam 49 i czas na ciąże za sobą. Teraz ewentualnie wnuki.
W Niemczech, już niektóre artykuły staniały np. masło, oleje. Drogie nadal są warzywa i owoce.
Fakt, maluszek był dla wszystkich dużą niespodzianką, ale za to jaką kochaną