Że względów ideologicznych z netflixa z żalem zrezygnowaliśmy. Teraz tylko CDA i vod TVP.
A vod TVP ideologicznie ok?
Nie aż tak nie ok jak neflix. Chodzi mi o dzieci - włączam im vod TVP dla dzieci i mogę iść do kuchni bez lęku, że się zetkną z treściami, z którymi nie chcę, żeby się zetknęły. Proste? TVP nie oglądam, w ogóle nie mam telewizora, ale jak ostatnio obejrzałam u teściów wiadomości to faktycznie był to dramat. Ale za to obejrzałam sobie w zeszłym roku serial o Osieckiej i dom pod dwoma orłami i to były naprawdę dobre filmy.
Polecam serwis Katoflix. Niestety, nie można wykupić abonamentu, jedynie wypożyczyć film na określony czas, jednak powinien się sprawdzić, jeśli chodzi o to, żeby raz w tygodniu obejrzeć sensowny film.
najciekawsze seriale „ przez okno” kręciło samo życie w latach 70-tych i 80-tych jeździłam co roku na wakacje do Legnicy, a tam na porządku dziennym było, że oglądało się radzieckich żołnierzy z kamienicy naprzeciwko, jak chodzą po mieszkaniach i robią wszystko co się w domu robi, dosłownie wszystko… oni nie mieli w zwyczaju niczym zasłaniać okien i patrzący mieli z tego ubaw ja byłam dzieciakiem i wpływu nie miałam, ale bardzo zapadło mi to w pamięci
Już miałam nadzieję, @InSpe, że powiesz nam, gdzie się ogląda filmy po chińsku.
Ja szukam serwisu z filmami po angielsku lub francusku. Np. na katoflixie są "Ludzie Boga", ale po polsku i tu przekłamanie jest już w tytule, co mi uświadomił biskup Baron na Youtube.
Ostatnio zaproponowałam znajomemu książkę, przetłumaczoną z rosyjskiego, a on podziękował, powiedział mi, że zamówi ją sobie w oryginale. Sfotografował tytuł oryginału, żeby sobie znaleźć w sieci. To mi zaimponowało.
Nie mam pojęcia bo prawie nic nie oglądam. Natomiast jak już ktoś chciałby coś chińskiego, to szczerze polecam wszystkie filmy z aktorką Gong Li, tą która obecnie jest żoną Jeana Michela Jarre‘a.
Komentarz
Chciałabym coś, na czym da się obejrzeć coś ambitnego, najlepiej po ang. lub franc.
@Colargol
Jesteś zadowolona z HBO?
TVP nie oglądam, w ogóle nie mam telewizora, ale jak ostatnio obejrzałam u teściów wiadomości to faktycznie był to dramat. Ale za to obejrzałam sobie w zeszłym roku serial o Osieckiej i dom pod dwoma orłami i to były naprawdę dobre filmy.
Star Wars: The Force Unleashed II
Quake 4
Farming Simulator 19
PAYDAY 2
sorki za sarkazm ( zamierzony)
w latach 70-tych i 80-tych jeździłam co roku na wakacje do Legnicy, a tam na porządku dziennym było, że oglądało się radzieckich żołnierzy z kamienicy naprzeciwko, jak chodzą po mieszkaniach i robią wszystko co się w domu robi, dosłownie wszystko…
oni nie mieli w zwyczaju niczym zasłaniać okien i patrzący mieli z tego ubaw
ja byłam dzieciakiem i wpływu nie miałam, ale bardzo zapadło mi to w pamięci
Ja szukam serwisu z filmami po angielsku lub francusku. Np. na katoflixie są "Ludzie Boga", ale po polsku i tu przekłamanie jest już w tytule, co mi uświadomił biskup Baron na Youtube.
Ostatnio zaproponowałam znajomemu książkę, przetłumaczoną z rosyjskiego, a on podziękował, powiedział mi, że zamówi ją sobie w oryginale. Sfotografował tytuł oryginału, żeby sobie znaleźć w sieci. To mi zaimponowało.