Ludzie Konfederacje uważają za skrajną partię, dużo ludzi nie chciało wybierając między PiS, a KO więc wybrali Trzecią Drogę jednocześnie uważając, że nie wybierają nic skrajnego.
W rzeczywistości wybrali tych samych skompromitowanych polityków, którzy już rządzili.
Przypomina się sytuacja z Kukizem czy Samoobroną.
W obu przypadkach były to partie protestu społecznego przeciwko dotychczasowej polityce, ale widocznie tak dużo mamy ludzi którzy wybierają na ślepo byle coś innego.
Nie można tak patrzeć. Jak partia ma się pokazać zaprezentować i zobaczyć czy ma jakieś społeczne poparcie. Jedynym miejscem są wybory.
Owszem PJJ mi też pasuje, ale próba czasu jest trudna chyba najtrudniejsza. Jeśli przetrzymają 4lata do następnych wyborów i pokażą że potrafią walczyć o Polskę poza Sejmem to na nich zagłosuję.
Na Konfederację głosowałem bo jako jedyni zatrzymali wiele głupot PiSu. Chociaż nie wiem czy głupot raczej podlizywania się globalistom i wielkim koncernom kosztem Polski.
Nie podjęli nawet walki, nie poinformowali Polaków, że jest problem z ośrodkami władzy poza Polską. Skoro tak to zakładam jako wyborca, że boją się nadstawić karku za własnych obywateli. No to ja takich ludzi nie chcę. Sorry
Nie Maćku. Nie zabrali Konfederacji tylko PiSowi. Praktycznie wszyscy moi znajomi, którzy zagłosowali na PJJ nie chcieli wczesniej na Konfederację. W ostatnim momencie skręcili do pana Piecha i teraz mamy co mamy. Przykro jeżeli był to efekt zamierzony czego nie można wykluczyć.
Potrzebna jest partia katolicka jak dawna Prawica Rzeczpospolitej Marka Jurka. Konfederacja się do tej roli nie nadaje, bo za katolików robią tam farbowani tradycjonaliści, do tego dochodzi pajacujący Mentzen i knucie z Banasiem.
Przede wszystkim jeżeli jakaś część środowisk prawicowych chce odzyskać wiarygodność w Polsce, to muszą jednoznacznie odciąć się od afer, przekrętów finansowych itp. dążyć do wyjaśnienia tych spraw
Komentarz
https://youtu.be/yWAQDdoklBU?si=nTwIZHOWfjb6AhXa
wszelkie instytucje świata zachodniego (także te niszowe), są zależne od systemu bankowego, służb specjalnych, regulacji rządowych, itp.
(może twitter ma szansę)