Słyszeliście o tym? Ewidentna prowokacja, ku uciesze pewnej grupy społecznej. Zastanawiam się jaka byłaby reakcja na tego typu miejsca, z 20 lat wcześniej.
W Warszawie jest knajpka "W oparach absurdu" i tam w jednej z salek wisi kopia "Ostatniej Wieczerzy". Jak tak się głębiej zastanowić, to bardzo pasuje, bo przecież Jezus często jadał z grzesznikami. Jeżeli chociaż jeden będzie miał jakąś refleksję i coś zmieni w życiu to na pewno warto żeby tam wisiał.
Słyszeliście o tym? Ewidentna prowokacja, ku uciesze pewnej grupy społecznej. Zastanawiam się jaka byłaby reakcja na tego typu miejsca, z 20 lat wcześniej.
Może ktoś obleje ta restauracje farbą? Lepsze są oczywiście pokojowe rozwiązania. Myślę że policja jednak nic z tym nie zrobi. A za oblanie farbą to by już zareagowala.
Czyli pozostaje bojkotowac i może się zniechęca.
20 lat temu myślę ze byłby ostry bojkot. A teraz co jest bo nie wiem? Chyba jakaś nie przychylna reakcja wiernych też jest.
Komentarz
Jednak bardziej od tej miejscówki zastanawia mnie, czy katolicy powinni przejmować się takimi rzeczami. Czy raczej traktować to w kategorii rozrywki
https://pl.wikipedia.org/wiki/Madonna_(piosenkarka)