Mamy podobny ekspres tej firmy od 3-4 lat? Bez podgrzewacza.Ogólnie niezły.Przerób ma solidny- min. 6-8 kaw dziennie. Po przelewowym, to był raj dla podniebienia
Pierwsze kawy raczej nieudane, trzeba było sie nauczyc, jak mocno ubijać kawę (dokupiłam tamper, bo ten dołączony nie zdał egzaminu) i jak długo przelewać, żeby nie przegrzać fusów. Zrezygnowalismy z używania ubijacza do mleka-zbyt dużo zachodu i mycia.... i ,z lenistwa, spieniamy ubijaczem z sitkiem (najtrwalsza pianka, da sie wzorki tworzyć )
Ekspres z ebaya, owszem, dlatego taniej, ale ten cholerny odkurzacz Miele był nowy. I nie tylko to. Naprawdę dużo rzeczy nam się psuje, nie wiem, co mamy, że nam by długie lata służyło. Nawet samochody często wymieniamy...
@ewap ja rok temu trafiłem w Tesco promocję DeLonghi w tym przedziale cenowym i spisuje się dobrze, ale na szybko sprawdzałem w sklepie ceneo, to cena była faktycznie okazyjna (najtańsza oferta w porównywarce była 25% droższa). Jak zajadę do domu, to mogę napisać jaki, bo nie pamiętam modelu.
Meża dopytam co go tak zezłościło, ale mnie osobiście np. to, że nie można było do niego kupić kawy w ziarnach i samemu zmielić - nic wtedy nie leciało, a na wiele różnych sposobów ja próbowałam mielić. Tylko taka kupna mielona kawa się nadawała, no i jakieś takie kawy w torebkach, których nigdy nie używałam.
Zastąpił mi swojego pioniera, który wiernie służył ponad 18 lat.
Dla mnie to była jedyna opcja bo mały i kompaktowy. Prawdziwy na ziarenka musi poczekać.
Jedyny minus jaki widzę, to konieczność kupowania kawy mielonej lub długie próby mielenia samodzielnego. Drugi - spieniac mleko trzeba po zrobieniu wszystkich kaw, albo spieniac przed parzeniem. Ja używam mleka 2 proc -do cappuccino albo latte trzeba tłustsze. Ja jestem bardzo zadowolona
Komentarz
super to urządzenie, ale szkoda,że takie drogie
https://m.ceneo.pl/50562228
Ktos ma?
I uwielbia bardzo.
Zastąpił mi swojego pioniera, który wiernie służył ponad 18 lat.
Dla mnie to była jedyna opcja bo mały i kompaktowy. Prawdziwy na ziarenka musi poczekać.
Jedyny minus jaki widzę, to konieczność kupowania kawy mielonej lub długie próby mielenia samodzielnego.
Drugi - spieniac mleko trzeba po zrobieniu wszystkich kaw, albo spieniac przed parzeniem.
Ja używam mleka 2 proc -do cappuccino albo latte trzeba tłustsze.
Ja jestem bardzo zadowolona