Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Pasta z zielonej soczewicy

edytowano lutego 2010 w Kuchnia
Pasta z zielonej soczewicy

1 szklanka zielonej soczewicy
1 mały por
1-2 łyżeczki łagodnego przecieru pomidorowego
olej
listek laurowy
ziele angielskie
majeranek
bazylia
sól

Soczewicę ugotować w małej ilości wody z listkiem i zielem (kontrolować, czy woda się nie wygotowała i na bieżąco ją uzupełniać). Gdy soczewica będzie miękka, dodać sól, odparować wodę. Pokroić i zeszklić na oleju pora. Dodać do soczewicy, przyprawić ziołami i pomidorami. Zmiksować, wystudzić.

Komentarz

  • Małgorzato, ale ja już nie mogę tego pokasować. Postaram się potem, jak będę coś wrzucać, dawać do jednego wątku. Sama wolę, jak wszystko jest osobno, dla mnie tak jest przejrzyściej, ale mogę wrzucać i razem.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.