Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Masełko z orzechów włoskich

edytowano lutego 2010 w Kuchnia
Masełko z orzechów włoskich

1 szklanka orzechów włoskich
2 łyżki oleju
zimna woda

Orzechy zalać gorącą wodą, odstawić na 30 min. Odcedzić, dodać olej, dodawać stopniowo zimną wodę i miksować do uzyskania odpowiedniej do smarowania konsystencji. Masa nie musi być zupełnie gładka, kawałeczki orzechów dobrze smakują na kanapce.
Doskonałe źródło omega 3, można przechowywać przez 5 dni w lodówce.

Komentarz

  • moze jakas saltka z orzechami wloskimi ? bo lubie
  • A u nas dużo w tym roku orzechów włoskich!:bigsmile:
  • forum się bardziej kulinarne zrobiło niż wielodzietne:confused:
  • [cite] asiao:[/cite]moze jakas saltka z orzechami wloskimi ? bo lubie
    Do surówki z selera i jabłek dodaję orzechy włoskie i brzoskwinie- ulubiona surówka nawet mojego zdecydowanie anty-surówkowego malucha.
  • [cite] Anna&Lech:[/cite]forum się bardziej kulinarne zrobiło niż wielodzietne:confused:

    Asia wczoraj rzuciła taki banalny pomysł: rzuć własny temat. Napisz np. coś stricte o wielodzietności i juz.
  • pisałem już : trwa ofensywa:fb::fb::fb:
    a trup ściele się gęsto
  • @prayboy - piszę do magg na nk. proszę bardzo by zajrzała:ih::ih:
  • przekażę, jak nakarmi Wojtka.
  • [cite] Anna&Lech:[/cite]forum się bardziej kulinarne zrobiło niż wielodzietne:confused:
    Najprościej jest omijać wątki, które Cię nie interesują.
  • TAK ALE WSZYSTKIE PASTY MOGŁY BY BYĆ W JEDNYM WĄTKU
  • I z tego powodu krzyczysz?
  • [cite] Karina:[/cite]
    [cite] Anna&Lech:[/cite]forum się bardziej kulinarne zrobiło niż wielodzietne:confused:
    Najprościej jest omijać wątki, które Cię nie interesują.

    Nie, to chyba za prosto...
  • JESZCZE NIE
  • To wyłącz proszę capsa...
  • Przepisy są już w jednym wątku, jak Maciek będzie miał czas, to zrobi porządek z resztą.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.