Grill mięsny
Składniki
6 udek z kurczaka,
6 kotletów jagnięcych,
6 wieprzowych żeberek
Morelowa marynata:
1 puszka moreli (375 ml),
2 łyżki brązowego cukru,
50 ml sosu Worcester,
50 ml sosu sojowego,
1 łyżka świeżego siekanego imbiru,
1 łyżeczka mielonego imbiru,
kilka kropli sosu Tabasco,
1 ząbek czosnku,
2 łyżki przecieru pomidorowego,
pieprz
Sposób przygotowania
Morele miksujemy w blenderze dodając stopniowo resztę składników marynaty. Mięso poddajemy wstępnej obróbce cieplnej umieszczając je na kilka minut w mikrofali.
Wieprzowinę, kurczaka i jagnięcinę układamy w niskim żaroodpornym naczyniu i dokładnie wysmarowujemy marynatą. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Rozpalamy grill i układamy naczynie na ruszcie. Regularnie obracamy mięso z każdej strony.
Komentarz
Rozumiem Twoje intencje, ale Ty także zrób grzeczność pozostałym użytkownikom i wrzuć wszystkie te smakowite przepisy do jednego wątku.
Tylko dla mięsożernych :thumbup:
nie mam zamiaru kasza, pasta i ziarenka są wszędzie
Rozejrzyj się trochę.
nie? nie zauważyłem