Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Grill

edytowano lutego 2010 w Kuchnia
Grill mięsny


Składniki
6 udek z kurczaka,
6 kotletów jagnięcych,
6 wieprzowych żeberek

Morelowa marynata:
1 puszka moreli (375 ml),
2 łyżki brązowego cukru,
50 ml sosu Worcester,
50 ml sosu sojowego,
1 łyżka świeżego siekanego imbiru,
1 łyżeczka mielonego imbiru,
kilka kropli sosu Tabasco,
1 ząbek czosnku,
2 łyżki przecieru pomidorowego,
pieprz

Sposób przygotowania
Morele miksujemy w blenderze dodając stopniowo resztę składników marynaty. Mięso poddajemy wstępnej obróbce cieplnej umieszczając je na kilka minut w mikrofali.
Wieprzowinę, kurczaka i jagnięcinę układamy w niskim żaroodpornym naczyniu i dokładnie wysmarowujemy marynatą. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Rozpalamy grill i układamy naczynie na ruszcie. Regularnie obracamy mięso z każdej strony.

Komentarz

  • Rafał, przełóż do jednego wątku, ok?
  • Rafał...
    Rozumiem Twoje intencje, ale Ty także zrób grzeczność pozostałym użytkownikom i wrzuć wszystkie te smakowite przepisy do jednego wątku.
    Tylko dla mięsożernych :thumbup:
  • [cite] Marcelina:[/cite]Rafał, przełóż do jednego wątku, ok?

    nie mam zamiaru kasza, pasta i ziarenka są wszędzie
  • Już nie.
    Rozejrzyj się trochę.
  • [cite] Marcelina:[/cite]Rafał, przełóż do jednego wątku, ok?
    Pisałyśmy równocześnie...:wink:
  • [cite] Cart&Pud:[/cite]Już nie.
    Rozejrzyj się trochę.

    nie? nie zauważyłem
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.