SKLADNIKI:
*8-9 paczek herbatników
*puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowego tzn masa gotowa!
*2 budynie śmietankowe lub waniliowe,
*0,5 l mleka,
*2 śnieżki lub 1 śmietan fix
* 2/3 kostki masła
*200 ml śmietany 30%,
*czekolada mleczna
Budynie ugotować w 0,5 l mleka, a gdy ostygną, utrzeć z masłem. Śmietanę ubić ze śnieżką. Ułożenie: boki i spód blachy obłożyć herbatnikami,następnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana, herbatniki, roztopiona czekolada.
Slodkie bardzo, ale pycha - szczegolnie w ciazy!
Komentarz
Jak tak dalej pójdzie to się tu wszyscy nieźle spasiemy próbując Twoje przepisy:bigsmile:
Pewnie po pierwszym zrobieniu ciasta już będę wiedzieć, ale na początek potrzebuję wskazówek.:cool:
ad herbatnikow - szkolne lub podobne im.
Przy najbliższej okazji "upiekę". :bigsmile:
chyba zrobię w przyszły weekend to ciasto
bardzo dobrze też nam ostatnio smakowało z masą krówkową (to mleko skondensowane ugotowane już) o smaku orzechowym
bardzo nam smakowało z budyniem dr oedkera - ma jakąś taką formułę (sypie się go do gorącego mleka, a nie tak jak inne do zimnego), że nie robią się grudy i chyba ma odpowiednią ilość cukru, że masa nie wyszła za słodka ani za mdła
a jak używałam innego budyniu i mi się robiły grudy przy mieszaniu z masłem, to do mieszania używałam blendera - bzyk i gotowe - polecam!