Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

3 BIT - Specjalnie dla kobiet bez piekarnika ;)

edytowano sierpnia 2010 w Kuchnia
SKLADNIKI:

*8-9 paczek herbatników
*puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowego tzn masa gotowa!
*2 budynie śmietankowe lub waniliowe,
*0,5 l mleka,
*2 śnieżki lub 1 śmietan fix
* 2/3 kostki masła
*200 ml śmietany 30%,
*czekolada mleczna

Budynie ugotować w 0,5 l mleka, a gdy ostygną, utrzeć z masłem. Śmietanę ubić ze śnieżką. Ułożenie: boki i spód blachy obłożyć herbatnikami,następnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana, herbatniki, roztopiona czekolada.

Slodkie bardzo, ale pycha - szczegolnie w ciazy! :wink:

Komentarz

  • Ło matko, będzie się tyło :)))
  • Ze składników- bomba zegarowa.... Ale musi być Pyszne i jaki dobry humor po.... Promamo, jesteś wspaniała...:ax:
  • Uwielbiam przepisy dla kobiet bez piekarnika ). Tzn. ja piekarnik mam ale moją specjalnością jest sernik na zimno ).
  • To ciasto jest wyjątkowo pyszne, polecam. :tongue:
  • Zakochałam się w przepisie, i siłą woli się powstrzymuję. Powstrzymuję się. Nadal się powstrzymuję, a mam wszystko, nawet mleko skondensowane, niech to szlag.
  • :fm::fm::fm:
  • ProMama! Do rodzenia!!!!

    Jak tak dalej pójdzie to się tu wszyscy nieźle spasiemy próbując Twoje przepisy:bigsmile:
  • Kakałko sobie zrobiłam, na pocieszenie. Nadal się powstrzymuję. I Madikę popieram! Dzieciaka rodzić, nie na internetach siedzieć!
  • Chetnie !!!!!!!!!!!!! blagajcie Anioly i wszystkich Sw zebym poszla juz rodzic, bo inaczej juz mam w kolejce kolejne przepisy!!!!!!!!!!:fj:
  • Będę robić w tym tygodniu dla Mamy na urodziny. Mam nadzieję, że mi wyjdzie....:shamed:
  • Polecam też. Ciacho świetne, niby zasładzające, ale jak się człowiek odsłodzi to zje kawałeczek, a później znów kawałeczek... O rany,jak skończę post cukrowy to chyba sobie bachnę, a później znów zrobię post :bigsmile:
  • No fajnie, tylko oświećcie głupią: o jakich herbatnikach mowa? Bo są malutkie w paczkach po 8 sztuk, są małe w paczkach po 16 i duże w megapaczkach.
    Pewnie po pierwszym zrobieniu ciasta już będę wiedzieć, ale na początek potrzebuję wskazówek.:cool:
  • Nie przesadzaj Kart:wink:

    ad herbatnikow - szkolne lub podobne im.
  • Dzięki :)
    Przy najbliższej okazji "upiekę". :bigsmile:
  • zablokuję sobie kategorię "kuchnia" bo tu człowiek nad cukrami w spokoju nie może pracować :bm:
    chyba zrobię w przyszły weekend to ciasto :)
  • zamiast herbatników mogą być też krakersy (zwykłe takie, nie czosnkowe :wink:)

    bardzo dobrze też nam ostatnio smakowało z masą krówkową (to mleko skondensowane ugotowane już) o smaku orzechowym
  • a! i ja nie daję na samą górę herbatników/krakersów, tylko od razu tę śmietanę posypuję startą na tarce gorzką czekoladą
  • z krakersami nie jest takie mega słodkie

    bardzo nam smakowało z budyniem dr oedkera - ma jakąś taką formułę (sypie się go do gorącego mleka, a nie tak jak inne do zimnego), że nie robią się grudy i chyba ma odpowiednią ilość cukru, że masa nie wyszła za słodka ani za mdła

    a jak używałam innego budyniu i mi się robiły grudy przy mieszaniu z masłem, to do mieszania używałam blendera - bzyk i gotowe - polecam!
  • Właśnie rozwaliłam mikser na tym budyniu:shamed: Na szczęście jest też blender, bo bym była w d....(pardon)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.