Ja mam :bigsmile:
nie wiem, czy Twoja córka jest zuchem w ZHP, czy w ZHR, bo to inne mundurki są, chyba mam i taki i taki, poszukam, tylko napisz, który Ci potrzebny.
Nie wiem jak z chłopcami, ale moja córka w ZHR miała sukieneczkę, a dwie w ZHP miały mundury zuchowe z dwóch części, koszula i spódniczka, chłopcy spodnie. Najlepiej zapytać prowadzących, zanim się wyda kasę.
moja średnia też "zuchenka" :bigsmile: od września w ZHR, mundurki są jednoczęściowe, harcerskie są dwuczęściowe też na jesteśmy na etapie zakupu mundurka, ale wybierzemy się do składnicy harcerskiej, będzie prezent imieninowy
Sylwuniu, mam sukieneczkę mundurek z pasem, nie znalazłam rozmiaru, ale moja córka to nosiła w drugiej klasie, tyle, że na kołnierzyku wyszyty znak drużyny, ale da się wypruć, jest też plakietka nad kieszonkę ZHR, oraz na rękawie z nazwą miasta, ale tą bym odpruła, pisz na priv gdzie wysłać. :bigsmile:
....ale moja córka to nosiła w drugiej klasie... ---------------- Marysia ma dopiero 4 lata ,ale jest z tych "dobrze utrzymanych", więc teraz nosi nawet 110. ale taka sukieneczka może być długa, nie?
podbijam wątek sprowokowana rozmową z naszymi druhenkami . u nas na wsi, i w bliskiej okolicy, sa cztery gromady. I nieustannie przybywa chętnych gdyby ktoś był chętny do odsprzedania zapasów mundurków (fartuszków, sukienek :) ), to bardzo się ucieszymy
Komentarz
nie wiem, czy Twoja córka jest zuchem w ZHP, czy w ZHR, bo to inne mundurki są, chyba mam i taki i taki, poszukam, tylko napisz, który Ci potrzebny.
tak, wiem, sierota jestem
ale napewno mają takie jednoczęściowe mundurki. takie "sukienki"
@Maniek - napisałam
od września w ZHR, mundurki są jednoczęściowe, harcerskie są dwuczęściowe
też na jesteśmy na etapie zakupu mundurka, ale wybierzemy się do składnicy harcerskiej, będzie prezent imieninowy
----------------
Marysia ma dopiero 4 lata ,ale jest z tych "dobrze utrzymanych", więc teraz nosi nawet 110.
ale taka sukieneczka może być długa, nie?
Magda - napisałam priv
u nas na wsi, i w bliskiej okolicy, sa cztery gromady. I nieustannie przybywa chętnych
gdyby ktoś był chętny do odsprzedania zapasów mundurków (fartuszków, sukienek :) ), to bardzo się ucieszymy
odświeżam więc :bigsmile:
:bigsmile:
ale obiecuję że ostatni raz