Zapraszamy do Jedynki we wtorek 30 listopada o godz. 19:10.
Przy pierwszym dziecku słyszy się: gratulujemy. Przy drugim: O, będziecie mieli parkę. Przy trzecim: a Was na to stać? nie słyszeliście o antykoncepcji? Przy czwartym znajomi milczą a nieznajomi uważają, że to rodzina patologiczna. Piąte dziecko i następne wykraczają poza zakres pojmowania.
Lekarze straszą kobiety okropnymi problemami zdrowotnymi, pielęgniarki podpytują czy ciąże nie są wynikiem przemocy. Nikomu nie przychodzi do głowy, że ktoś chce mieć dużo dzieci i to niekoniecznie z powodów religijnych.
Powstaje pytanie: co jest naturalne dla rozwoju ludzkości: rodzina wielodzietna czy model 2 +1 lub 2+2? I dlaczego rząd mówi o prowadzeniu polityki prorodzinnej, skoro według rodzin wielodzietnych, taka polityka w ogóle nie istnieje.
"Wielodzietni inaczej" - reportaż Hanny Bogoryi Zakrzewskiej
Komentarz
..kurcze chyba mnie nie stac ! i co teraz?!
PRAYBOY czy masz moze jakies dojscie do ludzi z tego reportazu ??? Lub ktos z Was zna maleznstwo, gdzie 1,2i 3 dziecko urodzilo sie przez CC a nastepne NATURALNIE !!!!!!!!!! ?
[Katarzyna sa w Wawie tacy ludzie, sa, sa,sa :di::di::di::di::di::di::gf::gf:]
Pamiętam jak na 4 roku przychodziła z dzieciaczkiem w chuście na zajęcia i malowała. Nawet nie wiedziałem że wystąpi w radiu
Wstapili na droge. Urodzila [ta kobieta] kolejne dzieci naturalnie !!!
O tych mi chodzi.