Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

KREMÓWKA KOKOSOWA

edytowano grudnia 2010 w Kuchnia
ciasto:
pół kostki margaryny
pół szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 jaja
1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystkie składniki wyrobić i wykleić nim blaszkę, wcześniej natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia.

I masa:
1 l mleka
3 budynie
2 łyżki cukru

Z podanych składników ugotować gęsty budyń i ciepły wyłożyć na surowe ciasto.

II masa:
2 jaja
pół szklanki cukru
20 dag wiórków kokosowych
pół kostki margaryny

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Na końcu masę połączyć z roztopioną, ostudzoną margaryną. Tak przygotowaną masę wyłożyć na budyń. Ciasto piec 40 minut w temp. 150 st. C

image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.