ciasto:
pół kostki margaryny
pół szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 jaja
1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wyrobić i wykleić nim blaszkę, wcześniej natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia.
I masa:
1 l mleka
3 budynie
2 łyżki cukru
Z podanych składników ugotować gęsty budyń i ciepły wyłożyć na surowe ciasto.
II masa:
2 jaja
pół szklanki cukru
20 dag wiórków kokosowych
pół kostki margaryny
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Na końcu masę połączyć z roztopioną, ostudzoną margaryną. Tak przygotowaną masę wyłożyć na budyń. Ciasto piec 40 minut w temp. 150 st. C