Witam ,szukalam tu podobnego tematu ale nie znalazłam ,czy macie wypróbowane sposoby na trądzik?Syn ma 16 lat i kilka juz masci i antybiotykow mial od dermatologa ale bez poprawy..
Taka mi się przypomniała piosenka Kaczmarskiego:
"chata, szkło, wygrywam wyścig
i odkrywam tajemnicę
przez co się wyzbywam pryszczy
i wstrzemięźliwości"
Ale podany przez autora sposób chyba nie jest wskazany przed ślubem...:devil:
Poważnej pomocy niestety udzielić nie potrafię, bo się nie zajmowałem tym problemem w młodości.
Wiem, że kiedyś były stosowane autoszczepionki. Ale to sprzed ponad 20 lat. koleżanka latała na takie zastrzyki, że pobierali jej własną krew i wstrzykiwali... chyba pomogło, bo wcześniej trądzik miewała koszmarny...
Mycie twarzy solidne zawsze pomaga...
no ale czyste rece tu nie maja znaczenia jak sie wyciska, to przeciez pod wyprystkiem otwiera się naczyńko i bakterie tam się dostają i to w tym jest problem.
Ja miałam w młodości okropny tradzik i własnie dieta - mało słodyczy, mało smażonegi, tłustego i pikantnego - zawsze działała, niestety nigdy długo nie wytrzymaywalam takiej diety i tradzik wracał ...
Chcę tutaj podziękować za wszystkie rady,zrobilismy wymazy i dzięki temu trafilismy do super pani doktor!polecila mi wlasnie pani od wymazu z mikrobiologii,przepisala masc do robienia i plyn tez robiony,od kilku miesiecy próbujemy cos z tym zrobić i teraz trafila dr .Efekt przerósl oczekiwania.:thumbup:
Komentarz
"chata, szkło, wygrywam wyścig
i odkrywam tajemnicę
przez co się wyzbywam pryszczy
i wstrzemięźliwości"
Ale podany przez autora sposób chyba nie jest wskazany przed ślubem...:devil:
Poważnej pomocy niestety udzielić nie potrafię, bo się nie zajmowałem tym problemem w młodości.
I balsam kapucyński.
http://www.bonimed.pl/go-nowosci-artykul_tradzik.html
Mycie twarzy solidne zawsze pomaga...
Przeciez chodzenie z wlaczonymi latarniami to koszmar
Nalezy ją rozdrobnić i smarować na wieczór lub na całą noc, min. 4 godziny.
No ale wtedy do ludzi wyjść nie można
dokupienia w aptece
pomagało
jest jakoś odkażające i ściągające
ja specjalnie nie miałam
zero czipsów a tylko kefiry żadnego mleka