Skladniki:
Biszkopt
[w mega awarii -gotowe spody]
Na warstwę wiśniową:Â
mrożone wiśnie bez pestek (450g)
2 galaretki wiśniowe
Na warstwę śmietanową:
500 ml śmietany kremówki (36%)
1 serek waniliowy homogenizowany (ok. 170g) [ jak nie ma to roznicy nie czuc]
1 śmietan - fix [jak lubicie bardziej sztywne]
2 łyżki cukru pudru
Upiec biszkopt i przekroić na dwa placki.
Na warstwę wiśniową: Rozpuścić galaretki w 3 szklankach wody. Do galaretek dodać nie rozmrożone wiśnie. Galaretka musi teraz dobrze stężeć znim wylejemy ją na biszkopt.
Na warstwę śmietanową: Ubić śmietanę. Dodać serek waniliowy, cukier puder i śmietan-fix.Â
Kolejność warstw:
Biszkopt- warstwa wiśniowa- warstwa śmietanowa- biszkopt
Komentarz
-lojalnie ostrzegam:masz u mnie mega krechę
za te wszytskie pyszne pyszności, którymi tu kusisz
nie masz serca kobieto!!!!
:devil:
A najfajniejsze, że to wszystko na śmietance:D Nie ma to jak puste kalorie:cool:
http://mojewypieki.blox.pl/2009/06/Biszkopt-przepis-II.html