Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Wisnia w smietanie [na zimno]

edytowano lutego 2011 w Kuchnia
Skladniki:

Biszkopt
[w mega awarii -gotowe spody]

Na warstwę wiśniową: 

mrożone wiśnie bez pestek (450g)
2 galaretki wiśniowe

Na warstwę śmietanową:
500 ml śmietany kremówki (36%)
1 serek waniliowy homogenizowany (ok. 170g) [ jak nie ma to roznicy nie czuc]
1 śmietan - fix [jak lubicie bardziej sztywne]
2 łyżki cukru pudru

Upiec biszkopt i przekroić  na dwa placki.
Na warstwę wiśniową: Rozpuścić galaretki w 3 szklankach wody. Do galaretek dodać nie rozmrożone wiśnie. Galaretka musi teraz dobrze stężeć znim wylejemy ją na biszkopt.
Na warstwę śmietanową: Ubić śmietanę. Dodać serek waniliowy, cukier puder i śmietan-fix. 

Kolejność warstw:
Biszkopt- warstwa wiśniowa- warstwa śmietanowa- biszkopt

Komentarz

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.