Sklad:
25 dag biszkoptów kakaowych
2 śnieżki staciatella
4 łyżki żelatyny
10 dag kokosu
1/2 litra kremówki
4 łyżeczki cappucino- cherry i 2 łyżeczki cappucino
4 szklanki mleka
biała i deserowa czekolada
4 łyżki cukru pudru
Dno blaszki wyłożyć biszkoptami kakaowymi. 2 szklanki mleka zagotować z kawą cappucino oraz 2 łyżkami cukru pudru i chwilę gotowac na małym ogniu mieszając. Następnie 2 szklanki mleka zagotować i wsypać kokos i 2 łyżki cukru pudru. Pogotowac chwilkę i odcisnąć kokos. Oba mleka oziębić i na każdej oddzielnie ubić śnieżkę. Ubić śmietanę, podzielić po równo dodac do śnieżek. Żelatynę namoczyć i dodać równo do mas (Można dodawac bakalie i rodzynki namoczone w rumie).
Na biszkopty wyłożyć ciemną masę, na nią biszkopty i rozsypac 2 łyżeczki cappucino, masę jasną oraz całą resztą biszkoptów, obłozyć wierzch ciasta. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej i na zmianę oblewac biszkopty białą i ciemną czekoladą.
[chyba z wielkiego zarcia to mam, ale reki nie dam, bo juz lata temu zapisalam sobie ten przepis]