Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Truskawkowiec

edytowano lutego 2011 w Kuchnia
Skladniki:

Opakowanie biszkoptów okrągłych (ok. 120g)


Masa truskawkowa:

1/2 L jogurtu truskawkowego
1/2 L śmietany kremówki 30%
1/2 szklanki cukru pudru
2 galaretki truskawkowe (po90 g)
30 - 50 dag świeżych truskawek

Wierzch:
galaretka truskawkowa

Dno blaszki wyłożyć biszkoptami.


Masa truskawkowa: śmietanę ubić. Dodać cukier.
Następnie delikatnie dodawać jogurt truskawkowy.
Galaretki rozpuścić w 300ml wody i gdy zaczną  tężeć  wlać do masy.
Na końcu wsypać pokrojone drobno truskawki.

Wierzch zalać galaretką truskawkowa lub dwiema

[chyba tez WZ]
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.