Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Zupka chińska domowa

edytowano maja 2011 w Kuchnia
Podaję przepis na domową zupkę chińską (alternatywa dla tych z torebki), którą wypróbowałam z książki kucharskiej Szaciłłów:

najpierw wywar - włoszczyzna drobno pokrojona przesmażona na masełku, następnie przez pół godziny gotowana w wodzie.
To baza. Teraz dodatki - pokrojone paski kapusty, słupki marchewki, seler naciowy i co chcecie też podsmażone, ale tylko tyle, żeby warzywa były chrupiące. Do tego makaron sojowy - nie trzeba gotować, wystarczy zalać gorącą wodą. Jako przyprawa pół łyżeczki oleju sezamowego, ewentualnie przyprawa 5 smaków - byle bez glutaminianu sodu.
Smacznego!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.