Pytam doświadczonych użytkowników - co powinnam wiedzieć o tym ustrojstwie?
Obaliłam juz teorię "pękania płyt od cukru":ai:, ale pewnie istnieją inne....
Czym to traktować, czego unikać i jakie czekają mnie niespodzianki ?
Srodek tytan do czyszczenia bądź podobny zalewa się na plamę przyschniętą po kilku chwilach zmywa ...
Płyta jest łatwa w utrzymaniu czystości ,,nigdy nie zanotowałam pęknięc czy zarysowań ...nie wolno czyścic mleczkiem i szorować !!!
Dzięki.
A jak się ma "zakaz szorowania" do załączonego skrobaka z ostrzem? Mam obawy, że jak potraktuję cos przyschniętego tym ostrzem, to zejdzie razem z rysunkiem palników.... Macie cos takiego na wyposażeniu ? Używać, czy lepiej nie...?
Ja myję ją mleczkiem, coś jak Cif, i ostrą stroną zmywaka. I nic się nie dzieje. Ale może nie powinnam...? Nie wiem.
Ale jak się na świeżo ją myje, to nie trzeba wielkich zabiegów.
@balum - używam takiego skrobaka na żyletki. Świetnie się sprawdza. Nie rysuje. Tylko żyletkę trzeba często zmieniać, bo jak się stęi i zwichruje, to kiepsko działa.
Od 2 dni gotuję na płycie. Czuję się już doświadczonym użytkownikiem....:wink:
Skrobak wylądował na dnie szuflady, na razie. Nabyłam jakis psikacz do płyt,czyli jestem uzbrojona. Dzięki za rady!:ct:
Jestem użytkownikiem płyty ceramicznej od 12 lat. Jak dotąd nie mam skrobaka ani specjalnych psikaczy (i już się raczej nie dorobię ). Szorstka strona zmywaka i ludwik zwykle dają radę na świeżo. Jak nie dają to stosuję taki miękki druciak- nic płycie nie zaszkodził a doczyszcza bez większych problemów.
Komentarz
Płyta jest łatwa w utrzymaniu czystości ,,nigdy nie zanotowałam pęknięc czy zarysowań ...nie wolno czyścic mleczkiem i szorować !!!
Ja byłam bardzo zadowolona z płyty ceramicznej
A jak się ma "zakaz szorowania" do załączonego skrobaka z ostrzem? Mam obawy, że jak potraktuję cos przyschniętego tym ostrzem, to zejdzie razem z rysunkiem palników.... Macie cos takiego na wyposażeniu ? Używać, czy lepiej nie...?
:confused:
Ale jak się na świeżo ją myje, to nie trzeba wielkich zabiegów.
nazywa sie Merloni i skrobak specjalny do tego.
Skrobak wylądował na dnie szuflady, na razie. Nabyłam jakis psikacz do płyt,czyli jestem uzbrojona. Dzięki za rady!:ct: